Dačić: Nikolićev poziv SPC-u je nepotreban

Poziv koji je predsjednik Srbije Tomislav Nikolić uputio da se o sadržini poglavlja 35 o Kosovu i Metohiji pita šta misli Srpska pravoslavna crkva potpuno je nepotreban.

Srbija 22.12.2015 | 07:26
Dačić: Nikolićev poziv SPC-u je nepotreban

To je ocjena ministra spoljnih poslova Ivice Dačića.

Komentarišući stavove predsjednika Srbije o otvaranju prvih pregovarackih poglavlja sa EU, Dačić je rekao da te pregovore vodi premijer Aleksandar Vučić i da je on više puta razgovarao sa predstavnicima SPC i svim društvenim faktorima.

"Premijer Srbije je više puta razgovarao sa predstavnicima Srpske pravoslavne crkve, ali i sa svim drugim društvenim faktorima, tako da mislim da je poziv da se SPC pita o državničkim poslovima nepotreban", rekao je Dačić za "Danas", objavljeno je na sajtu tog lista.

U intervjuu za list "Politika" u nedjelju Nikolić je rekao da se sa velikim iskušenjima odmah treba suočiti i da poslije otvaranja poglavlja o Kosovu očekuje da se o tome oglase i Srpska pravoslavna crkva i Srpska akademija nauka i umetnosti.

Izvor: Agencije

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

fuj

22.12.2015 07:15

Komunjaro stara! I to ne samo Irinej. Crkva da se pita

ODGOVORITE
Name

re fuj

22.12.2015 07:31

Citao sam tvoje komentare kad je Irinej dolazio u Bjeljinu da razgovara sa predstavnicima Srba iz BiH tada si svsta govorio za Irineja,a vidi sad treba.

Name

МИХАИЛО МИКИЋ

22.12.2015 17:18

СРБСКА ПРАВОСЛСВНА ЦРКВА ЈЕ СЛИКА СРБСКОГ НАРОДА КОЈА РАСПОЛАЖЕ СА ВИШЕ ВЈЕРНИКА НЕГО СВЕ ПОЛИТИЧКЕ СТРАНКЕ ЗСЈЕДНО ШТО ИМАЈУ СВОЈИ ЧЛАНОВА. ЗАТО СПЦ ТРЕБА ДА СЕ ПИТА ЗА ЊЕЗИНО МИШЉЕЊЕ О СВИМ ВЕЋИМ ПРОБЛЕМИМА СРБСКОГ НАРОДА. МЕЂУТИМ МИШЉЕЊЕ СПЦ НЕМОЖЕ ДА БУДЕ САМИ ПОКРИВАЛО СА КОЈИМ САДАШЊЕ ВЛАСТИ У СРБИЈИ ОЧИГЛЕДНО ЖЕЛЕ ДА ПОКРИЈУ И ТАКО ОД СРБСКОГ НАРОДА ДА САКРИЈУ СВОЈУ ИЗДАЈУ БОГА И СРБСТВА: ПРАБОСЛАВЉА И СВЕТОСАВЉА КАО И КОСОВА И МЕТОХИЈЕ!

Name

Srbin

22.12.2015 07:26

Potreban je itekako,jer će te ti i Vučić da uništite sve po Srbiji i uradite sve što islamsko-katolička unija traži protiv Srba,kao što uradiše i Đinđić,Koštunica,Tadić i ostala bagra u parlamentu Srbije.

ODGOVORITE
Name

za mozak ko orah

22.12.2015 09:33

Brate Srbine moze li krivica nekad biti i do nas kakve veze ima islam i katolicanstvo? Sta politicari u Srbiji odluce. Najvece blagostanje je u zemljama gde se vera ne mesa u politiku. Neka se oni bave svojim poslom, a politicari svojim.

Name

Пишите ћирилицом

22.12.2015 07:53

У праву си, СПЦ не треба да питате, има да је слушате. Друго је то што сте је ви (политичари) покорили својим подобним владикама и направили подјеле, па можете да чините што желите. Зато, у цркви сада имамо подједнак број црвени патриота као и у комунизму, па није чудо што се подјеле у јавним медијима пропагирају.

ODGOVORITE
Name

Bogoljub

22.12.2015 19:49

E moj Dacicu i ti si sazreo za ostavku,pricas kojestarije sve vise i vise.Sta kao mnogo je vazno sta ti imas da kazes.Komunjaro.

ODGOVORITE