Ван Галу ултиматум док Мурињо преговара!

Менаџер Манчестер Јунајтеда Луј ван Гал добио је још два меча да спаси свој посао на Олд Трафорду.

Фудбал 22.12.2015 | 10:40
Ван Галу ултиматум док Мурињо преговара!

"Црвени ђаволи" су већ четири кола без победе у Премијер лиги, поражени су у последње две недеље, протекле неочекивано од Норича на свом терену.

Енглески медији, међу којима и престижни Гардијан, преносе да су челници Јунајтеда дали Ван Галу ултиматом да добије наредна два меча, са Стоуком на Боксинг деј и посрнулим Челсијем два дана касније, уколико не жели отказ.

У међувремену, таблоид Сан тврди да је отпуштени тренер "плаваца" Жозе Мурињо већ разговарао са људима са Олд Трафорда о могућем преузимању тима током зиме, с обзиром да је истакао да неће правити паузу.

Као кључни моменат медији истичу понедељак вече, ако Ван Гал до тада не буде смењен, очекивано је да води тим у Стоук за суботњи меч 18. кола Премијер лиге.

Још пре две године се спекулисало о могућем доласку Муриња на "Театар снова" , као замени легендарног Алекса Фергусона, али је Шкот предност дао земљаку Дејвиду Мојсу, који није издржао ни целу сезону.

Поред Муриња, као потенцијална замена за Ван Гала помиње се и Шпанац Жозеп Гвардиола, који ће на лето напустити Бајерн Минхен, али га жели и градски ривал Сити. У том случају, Рајан Гигс би вероватно преузео тим до краја текуће сезоне, као у ситуацији за Мојсом 2014.

Јунајтед је тренутно пети на табели са 29 бодова, колико има и Кристал Палас, заостаје девет за лидером Лестером, четири за Арсеналом, а три за "грађанима", који имају међусобни дуел у понедељак увече.

Коментари / 0

Оставите коментар