Van Galu ultimatum dok Murinjo pregovara!

Menadžer Mančester Junajteda Luj van Gal dobio je još dva meča da spasi svoj posao na Old Trafordu.

Fudbal 22.12.2015 | 10:40
Van Galu ultimatum dok Murinjo pregovara!

"Crveni đavoli" su već četiri kola bez pobede u Premijer ligi, poraženi su u poslednje dve nedelje, protekle neočekivano od Noriča na svom terenu.

Engleski mediji, među kojima i prestižni Gardijan, prenose da su čelnici Junajteda dali Van Galu ultimatom da dobije naredna dva meča, sa Stoukom na Boksing dej i posrnulim Čelsijem dva dana kasnije, ukoliko ne želi otkaz.

U međuvremenu, tabloid San tvrdi da je otpušteni trener "plavaca" Žoze Murinjo već razgovarao sa ljudima sa Old Traforda o mogućem preuzimanju tima tokom zime, s obzirom da je istakao da neće praviti pauzu.

Kao ključni momenat mediji ističu ponedeljak veče, ako Van Gal do tada ne bude smenjen, očekivano je da vodi tim u Stouk za subotnji meč 18. kola Premijer lige.

Još pre dve godine se spekulisalo o mogućem dolasku Murinja na "Teatar snova" , kao zameni legendarnog Aleksa Fergusona, ali je Škot prednost dao zemljaku Dejvidu Mojsu, koji nije izdržao ni celu sezonu.

Pored Murinja, kao potencijalna zamena za Van Gala pominje se i Španac Žozep Gvardiola, koji će na leto napustiti Bajern Minhen, ali ga želi i gradski rival Siti. U tom slučaju, Rajan Gigs bi verovatno preuzeo tim do kraja tekuće sezone, kao u situaciji za Mojsom 2014.

Junajted je trenutno peti na tabeli sa 29 bodova, koliko ima i Kristal Palas, zaostaje devet za liderom Lesterom, četiri za Arsenalom, a tri za "građanima", koji imaju međusobni duel u ponedeljak uveče.

Komentari / 0

Ostavite komentar