Календар КК Партизан: Дуле, Обрадовић и Грбовић олако заборављени!

Кошаркашки клуб Партизан представио је календар за 2016. годину, а из њега изоставио бројне легенде. Многим навијачима није се допало то што су представљене многе трофејне генерације, а изостале су неке од истинских легенда клуба - међу њима и Душко Вујошевић, Жељко Обрадовић и Горан Грбовић.

Кошарка 22.12.2015 | 19:40
Календар КК Партизан: Дуле, Обрадовић и Грбовић олако заборављени!

Под мотом „Добро памтим све“, Партизан је креирао календар (цена 399 динара) за 2016. чији је главни мотив повезаност актуелне генерације и оних које су седамдесетих година освојиле први пехар првака државе, први међународни трофеј и прву триплу круну.

Ипак, у својеврсном водичу кроз богату историју клуба, поред играча из ове сезоне „своју страницу“ добили су и многи други велики асови. Рецимо они из 40-их, попут Мирка Марјановића, Боже Мунцана, Радомира Шапера, Вилмоша Лоција, Лајоша Енглера, Чеде Стојичевића, Боре Станковића, Борислава Ћурчића, Бранка Радовића, Радована Радовића, Милоша Бојовића, Драгутина Чермака и осталих, или Милоша Боема Бојовића, који је 50-их и 60-их чак 13 сезона на Калемегдану носио црно-бели дрес.

Такође, календар красе и заједничка слика Драгана Кићановића и Момчила Вукотића, потом оне из Хале спортова када је Партизан почео да гради имиџ великог клуба, омаж је дат и великим тренерима Ранку Жеравици, Душану Дуди Ивковићу и Борисаву Реби Ћорковићу...

И све то изгледа заиста прелепо (слике ретуширала и графички обликовала Марија Марковић), али оно што је засметало многима, то је очигледан пропуст због изостављања Душка Вујошевића, Жељка Обрадовића и Горана Грбовића.

Подсетимо, Вујошевић је са Партизаном освојио 12 титула првака државе, по пет Купова и трофеја АБА лиге, док на међународној сцени има Куп Радивоја Кораћа 1989. Под вођством Обрадовића, 1992. је остварен највећи успех у историји клуба, када је покорена Европа, а у колекцији има и трофеј првака Југославије, домаћег Купа и Купа Радивоја Кораћа.

Грбовић је један од најбољих играча у клупској историји и осам година је носио црно-бели дрес, од 1980. до 1988.

Такве легенде се, ипак, не смеју олако заборавити.

Коментари / 0

Оставите коментар