Kalendar KK Partizan: Dule, Obradović i Grbović olako zaboravljeni!

Košarkaški klub Partizan predstavio je kalendar za 2016. godinu, a iz njega izostavio brojne legende. Mnogim navijačima nije se dopalo to što su predstavljene mnoge trofejne generacije, a izostale su neke od istinskih legenda kluba - među njima i Duško Vujošević, Željko Obradović i Goran Grbović.

Košarka 22.12.2015 | 19:40
Kalendar KK Partizan: Dule, Obradović i Grbović olako zaboravljeni!

Pod motom „Dobro pamtim sve“, Partizan je kreirao kalendar (cena 399 dinara) za 2016. čiji je glavni motiv povezanost aktuelne generacije i onih koje su sedamdesetih godina osvojile prvi pehar prvaka države, prvi međunarodni trofej i prvu triplu krunu.

Ipak, u svojevrsnom vodiču kroz bogatu istoriju kluba, pored igrača iz ove sezone „svoju stranicu“ dobili su i mnogi drugi veliki asovi. Recimo oni iz 40-ih, poput Mirka Marjanovića, Bože Muncana, Radomira Šapera, Vilmoša Locija, Lajoša Englera, Čede Stojičevića, Bore Stankovića, Borislava Ćurčića, Branka Radovića, Radovana Radovića, Miloša Bojovića, Dragutina Čermaka i ostalih, ili Miloša Boema Bojovića, koji je 50-ih i 60-ih čak 13 sezona na Kalemegdanu nosio crno-beli dres.

Takođe, kalendar krase i zajednička slika Dragana Kićanovića i Momčila Vukotića, potom one iz Hale sportova kada je Partizan počeo da gradi imidž velikog kluba, omaž je dat i velikim trenerima Ranku Žeravici, Dušanu Dudi Ivkoviću i Borisavu Rebi Ćorkoviću...

I sve to izgleda zaista prelepo (slike retuširala i grafički oblikovala Marija Marković), ali ono što je zasmetalo mnogima, to je očigledan propust zbog izostavljanja Duška Vujoševića, Željka Obradovića i Gorana Grbovića.

Podsetimo, Vujošević je sa Partizanom osvojio 12 titula prvaka države, po pet Kupova i trofeja ABA lige, dok na međunarodnoj sceni ima Kup Radivoja Koraća 1989. Pod vođstvom Obradovića, 1992. je ostvaren najveći uspeh u istoriji kluba, kada je pokorena Evropa, a u kolekciji ima i trofej prvaka Jugoslavije, domaćeg Kupa i Kupa Radivoja Koraća.

Grbović je jedan od najboljih igrača u klupskoj istoriji i osam godina je nosio crno-beli dres, od 1980. do 1988.

Takve legende se, ipak, ne smeju olako zaboraviti.

Komentari / 0

Ostavite komentar