Ћурчић о "резовима": Сачекајте март!

"Репрезентација Србије треба да размишља само тимски", истиче актуелни селектор "орлова" Радован Ћурчић.

Фудбал 22.12.2015 | 23:00
Ћурчић о "резовима": Сачекајте март!

Фудбалска репрезентација Србије играће у марту две пријатељске утакмице, против Шкотске и Пољске, али још се не зна под чијом командом ће играчи истрчати на терен.

Недавно је Спортски журнал писао да ће Радован Ћурчић, барем за те мечеве, остати у улози селектора, међутим, он није желео превише да прича на ту тему.

"Чека се одлука Извршног одбора. Немам неку нову информацију. Све што могу да кажем је као и увек, да сам војник Савеза, да размишљам само о будућности А репрезентације и да радим најбоље што могу", изјавио је Ћурчић после доделе награда најбољем српском играчу и тренеру у 2015. години.

Водећи се информацијом да остаје селектор, новинари су Ћурчића питали да ли планира одређене "резове" у екипи после неуспеха у квалификацијама за Европско првенство 2016. у Француској и "бламаже" у пријатељском мечу са Чешком.

"Треба све анализирати. И сада смо подмладили репрезентацију. Никада нисмо бежали од подмлађивања, ако се вратимо уназад, видећемо да су најбитнију утакмицу (против Јерменије у Новом Саду, 2:0) играли и Андрија Живковић и Дарко Брашанац и Урош Спајић. Увек треба да играју они који су у том тренутку најбољи", рекао је селектор и додао:

"На причу о играчима сачекаћемо до марта".

На констатацију да, ипак, има оних који су разочарали својим залагањем и играма у дресу националног тима, Ћурчић је поручио да сви заједно сносе одговорност, а не појединачно.

"Не бих о именима говорио. Фудбал је колективни спорт и када се изгуби, увек смо сви заједно криви. Наравно, селектор је на првом месту. Играче не бих издвајао. Сада се прича да су неки разочарали, а месец дана пре утакмице у Чешкој, после Албаније, сви су били задовољни њима. Све је то релативно. Репрезентација Србије треба да размишља само тимски".

Додао је и да играчи "са много жеље и великим амбицијама чекају предстојеће квалификације за Светско првенство у Русији 2018. године".

Што се тиче избора ФСС за најбољег српског фудбалера и тренера у 2015, селектор је сагласан са жиријем.

"Подржавам одлуку комисије. Никада није лако када се доносе овакве одлуке, али сигурно да су се они највише бавили тим стварима и направили најбољу могућу анализу. Зато честитам Немањи Матићу и Вељку Пауновићу на заслуженим наградама".

С обзиром да је дуго у националном тиму, што као селектор А, што као селекторе младе репрезентације, Ћурчић је упитан да ли има свог фаворита за наредну годину.

"У данашњем фудбалу доста је тешко прогнозирати. Сигурно да имамо много конкурената и надам се да ће наши фудбалери имати успешну 2016. годину, као што су поједини имали 2015", поново искусни стратег није желео много да открива у свом одговору.

Жалба на одлуку о казни Немањи Матићу
Због црвеног картона у мечу са Португалом, Немања Матић је суспендован три утакмице, а Александар Коларов једну, што значи да ће "орлови" ослабљени ући у квалификације за Светско првенство у Русији. ФСС се жалио на одлуку о казни Матићу. "Оптимисти смо по том питању, али видећемо шта ће бити коначна одлука. Сувишно је причати колико Немања Матић значи српској репрезентацији", истакао је селектор Ћурчић.

Коментари / 0

Оставите коментар