Ćurčić o "rezovima": Sačekajte mart!

"Reprezentacija Srbije treba da razmišlja samo timski", ističe aktuelni selektor "orlova" Radovan Ćurčić.

Fudbal 22.12.2015 | 23:00
Ćurčić o "rezovima": Sačekajte mart!

Fudbalska reprezentacija Srbije igraće u martu dve prijateljske utakmice, protiv Škotske i Poljske, ali još se ne zna pod čijom komandom će igrači istrčati na teren.

Nedavno je Sportski žurnal pisao da će Radovan Ćurčić, barem za te mečeve, ostati u ulozi selektora, međutim, on nije želeo previše da priča na tu temu.

"Čeka se odluka Izvršnog odbora. Nemam neku novu informaciju. Sve što mogu da kažem je kao i uvek, da sam vojnik Saveza, da razmišljam samo o budućnosti A reprezentacije i da radim najbolje što mogu", izjavio je Ćurčić posle dodele nagrada najboljem srpskom igraču i treneru u 2015. godini.

Vodeći se informacijom da ostaje selektor, novinari su Ćurčića pitali da li planira određene "rezove" u ekipi posle neuspeha u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. u Francuskoj i "blamaže" u prijateljskom meču sa Češkom.

"Treba sve analizirati. I sada smo podmladili reprezentaciju. Nikada nismo bežali od podmlađivanja, ako se vratimo unazad, videćemo da su najbitniju utakmicu (protiv Jermenije u Novom Sadu, 2:0) igrali i Andrija Živković i Darko Brašanac i Uroš Spajić. Uvek treba da igraju oni koji su u tom trenutku najbolji", rekao je selektor i dodao:

"Na priču o igračima sačekaćemo do marta".

Na konstataciju da, ipak, ima onih koji su razočarali svojim zalaganjem i igrama u dresu nacionalnog tima, Ćurčić je poručio da svi zajedno snose odgovornost, a ne pojedinačno.

"Ne bih o imenima govorio. Fudbal je kolektivni sport i kada se izgubi, uvek smo svi zajedno krivi. Naravno, selektor je na prvom mestu. Igrače ne bih izdvajao. Sada se priča da su neki razočarali, a mesec dana pre utakmice u Češkoj, posle Albanije, svi su bili zadovoljni njima. Sve je to relativno. Reprezentacija Srbije treba da razmišlja samo timski".

Dodao je i da igrači "sa mnogo želje i velikim ambicijama čekaju predstojeće kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine".

Što se tiče izbora FSS za najboljeg srpskog fudbalera i trenera u 2015, selektor je saglasan sa žirijem.

"Podržavam odluku komisije. Nikada nije lako kada se donose ovakve odluke, ali sigurno da su se oni najviše bavili tim stvarima i napravili najbolju moguću analizu. Zato čestitam Nemanji Matiću i Veljku Paunoviću na zasluženim nagradama".

S obzirom da je dugo u nacionalnom timu, što kao selektor A, što kao selektore mlade reprezentacije, Ćurčić je upitan da li ima svog favorita za narednu godinu.

"U današnjem fudbalu dosta je teško prognozirati. Sigurno da imamo mnogo konkurenata i nadam se da će naši fudbaleri imati uspešnu 2016. godinu, kao što su pojedini imali 2015", ponovo iskusni strateg nije želeo mnogo da otkriva u svom odgovoru.

Žalba na odluku o kazni Nemanji Matiću
Zbog crvenog kartona u meču sa Portugalom, Nemanja Matić je suspendovan tri utakmice, a Aleksandar Kolarov jednu, što znači da će "orlovi" oslabljeni ući u kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Rusiji. FSS se žalio na odluku o kazni Matiću. "Optimisti smo po tom pitanju, ali videćemo šta će biti konačna odluka. Suvišno je pričati koliko Nemanja Matić znači srpskoj reprezentaciji", istakao je selektor Ćurčić.

Komentari / 0

Ostavite komentar