Видео: Био је хит Премијер лиге, а сад ће у четврту лигу!

Офанзивац који је у сезони 2012/13 био острвска машина за голове играће од јануара у четвртој лиги Шпаније.

Фудбал 22.12.2015 | 22:20
Видео: Био је хит Премијер лиге, а сад ће у четврту лигу!

"Оне сеасон wондер" на енглеском или "Чудо за једну сезону" прави је синоним за судбину шпанског везисту Мичуа (29).

Некадашњи играч Свонсија, који је у сезони 2012/13 постигао чак 18 голова у Премијер лиги, потписао је данас уговор са шпанским четвртолигашем Лангреом, на чијој клупи седи његов брат.

Како је од онаквих висина доспео до практично аматерског ранга?

У својој првој години у Енглеској, погађао је против Арсенала и натерао навијаче "тобждија" да у Лондону звижде свом тиму. Такође, тресао је и мрежу Челсија, док га је избацивао из Лига купа, као и Манчестер јунајтеда - и то у две утакмице.

Многи су му предвиђали велики трансфер и богат уговор. Арсенал је наводно спремао 25 милиона фунти, Ливерпул је такође бројао новац, али Свонси није хтео да га прода за мање од 30 милиона. Тај новац нико није хтео да издвоји, па је Мичу остао у клубу.

Од јесени 2013. почели су да се ређају проблеми.

Истина, у првих десет утакмица такмичарске 2013/14 постигао је пет голова. "Уписао" се и у Лиги Европе, против Кубањ Краснодара. Међутим, брзо се повредио и морао на операцију зглоба, која је угасила његову сјајну звезду.

У јулу 2014 прешао је у Наполи, за који је одиграо само шест такмичарских утакмица. У међувремену је обновио повреду зглоба и 11 месеци након прве операције опет морао под нож.

"Прва операција није прошла како сам планирао. У марту 2013. вратио сам се на терен, али ме је зглоб и даље болео. Помислио сам да ћу то решити на лето, трпео бол до новембра, када више нисам могао да издржим", рекао је Шпанац у једном интервјуу.

Годину дана касније, у новембру 2015, Мичу и Наполи споразумно су раскинули сарадњу, а он се вратио у Шпанију, у Астурију, где ће од 4. јануара играти и утакмице.

Овако је то радио Мичу:

Коментари / 0

Оставите коментар