Video: Bio je hit Premijer lige, a sad će u četvrtu ligu!

Ofanzivac koji je u sezoni 2012/13 bio ostrvska mašina za golove igraće od januara u četvrtoj ligi Španije.

Fudbal 22.12.2015 | 22:20
Video: Bio je hit Premijer lige, a sad će u četvrtu ligu!

"One season wonder" na engleskom ili "Čudo za jednu sezonu" pravi je sinonim za sudbinu španskog vezistu Mičua (29).

Nekadašnji igrač Svonsija, koji je u sezoni 2012/13 postigao čak 18 golova u Premijer ligi, potpisao je danas ugovor sa španskim četvrtoligašem Langreom, na čijoj klupi sedi njegov brat.

Kako je od onakvih visina dospeo do praktično amaterskog ranga?

U svojoj prvoj godini u Engleskoj, pogađao je protiv Arsenala i naterao navijače "tobždija" da u Londonu zvižde svom timu. Takođe, tresao je i mrežu Čelsija, dok ga je izbacivao iz Liga kupa, kao i Mančester junajteda - i to u dve utakmice.

Mnogi su mu predviđali veliki transfer i bogat ugovor. Arsenal je navodno spremao 25 miliona funti, Liverpul je takođe brojao novac, ali Svonsi nije hteo da ga proda za manje od 30 miliona. Taj novac niko nije hteo da izdvoji, pa je Miču ostao u klubu.

Od jeseni 2013. počeli su da se ređaju problemi.

Istina, u prvih deset utakmica takmičarske 2013/14 postigao je pet golova. "Upisao" se i u Ligi Evrope, protiv Kubanj Krasnodara. Međutim, brzo se povredio i morao na operaciju zgloba, koja je ugasila njegovu sjajnu zvezdu.

U julu 2014 prešao je u Napoli, za koji je odigrao samo šest takmičarskih utakmica. U međuvremenu je obnovio povredu zgloba i 11 meseci nakon prve operacije opet morao pod nož.

"Prva operacija nije prošla kako sam planirao. U martu 2013. vratio sam se na teren, ali me je zglob i dalje boleo. Pomislio sam da ću to rešiti na leto, trpeo bol do novembra, kada više nisam mogao da izdržim", rekao je Španac u jednom intervjuu.

Godinu dana kasnije, u novembru 2015, Miču i Napoli sporazumno su raskinuli saradnju, a on se vratio u Španiju, u Asturiju, gde će od 4. januara igrati i utakmice.

Ovako je to radio Miču:

Komentari / 0

Ostavite komentar