Ухапшено још шест кријумчара оружја

Полицијски службеници Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ БиХ јутрос су у оперативној акцији "Лифт" на подручју Сарајева, Мостара и Бугојна ухапсили шест лица због постојања основа сумње да су починила кривично дјело неовлаштени промет оружјем и војном опремом те производима двојне употребе.

Босна и Херцеговина 21.12.2015 | 18:25
Ухапшено још шест кријумчара оружја

Ухапшена су лица чији иницијали су Х.Х, М.С, М.Ш, М.П, Н.П. и М.М, саопштено је из Сипе.

Ова лица осумњичена су да су заједно са другим њима познатим лицима била чланови организоване криминалне групе, која је током 2015. године организвано дјеловала ради набавке, пребацивања и препродаје оружја на подручју БиХ, Њемачке и Србије, с циљем прибављања противправне имовинске користи.

Током акције извршени су и претреси објеката на шест локација, током којих су пронађене веће количине оружја, муниције, ескплозива и експлозивних направа, који су привремено одузети и служиће као доказ у даљем поступку против наведених лица.

Наведене активности реализоване су по наредби Суда БиХ, а у сарадњи са полицијским службеницима, МУП-а Херцеговачко-неретванског кантона и Кантона Сарајево. Посебан вид пружања помоћи пружила је Федерална управа Цивилне заштите.

Особе лишене слободе приведене су у службене просторије Сипе гдје се над њима врши криминалистичка обрада, након чега ће, уз Извјештај о почињеном кривичном дјелу и починиоцима бити предате на даље поступање Тужилаштву БиХ.

Коментари / 0

Оставите коментар