Uhapšeno još šest krijumčara oružja

Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH jutros su u operativnoj akciji "Lift" na području Sarajeva, Mostara i Bugojna uhapsili šest lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe.

Bosna i Hercegovina 21.12.2015 | 18:25
Uhapšeno još šest krijumčara oružja

Uhapšena su lica čiji inicijali su H.H, M.S, M.Š, M.P, N.P. i M.M, saopšteno je iz Sipe.

Ova lica osumnjičena su da su zajedno sa drugim njima poznatim licima bila članovi organizovane kriminalne grupe, koja je tokom 2015. godine organizvano djelovala radi nabavke, prebacivanja i preprodaje oružja na području BiH, NJemačke i Srbije, s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi.

Tokom akcije izvršeni su i pretresi objekata na šest lokacija, tokom kojih su pronađene veće količine oružja, municije, eskploziva i eksplozivnih naprava, koji su privremeno oduzeti i služiće kao dokaz u daljem postupku protiv navedenih lica.

Navedene aktivnosti realizovane su po naredbi Suda BiH, a u saradnji sa policijskim službenicima, MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona i Kantona Sarajevo. Poseban vid pružanja pomoći pružila je Federalna uprava Civilne zaštite.

Osobe lišene slobode privedene su u službene prostorije Sipe gdje se nad njima vrši kriminalistička obrada, nakon čega će, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i počiniocima biti predate na dalje postupanje Tužilaštvu BiH.

Komentari / 0

Ostavite komentar