Рафа: Рио 2016? Ако Новак задржи овај ниво...

Пети тенисер света Рафаел Надал изјавио је да Новак Ђоковић у 2016. години има шансу да учини нешто што никоме није пошло за руком.

Тенис 22.12.2015 | 13:40
Рафа: Рио 2016? Ако Новак задржи овај ниво...

Ђоковић је доминирао у сезони за нама у којој је освојио 11 титула из 15 финала, а према мишљењу великог ривала могао би да уђе у историју уколико задржи досадашњи ниво игре.

„Ђоковић? Ако задржи овај ниво игре биће у могућности да освоји нешто што нико до сада није успео“, рекао је Надал мислећи на ’Златни слем’ који укључује и Олимпијске игре.

„Имам велику мотивацију за Игре, а пропуштање оних у Лондону је нешто што ме највише боли. У Рију ћу се такмичити у синглу, дублу и миксу. Нисам разговарао са Гарбиње, нити сам предложио играње на ОИ. Имала је сјајну сезону и свакако је опција“.

За разлику од ње, први део године Надал је провео мучећи се на готово свим турнирима на којима је учествовао, али је у наставку подигао ниво игре.

„Била је ово сезона која је почела лоше, али сам у последњих неколико месеци повратио ниво игре, осећај и ентузијазам. Енергија је на вишем нивоу када играте добро. Било је много приче о мојој сезони, али сам завршио на петом месту. Не можемо од тога правити драму“, додао је Шпанац.

’Бик са Маљорке’ истакао је да жели тако да настави и у следећој сезони.

„Радим веома добро и пун сам самопоуздања што се тиче следеће године. Надам се да ћу бити међу најбољима. Циљ ми је да уживам и будем на нивоу. На тај начин ћу играти регуларне турнире“, закључио је Рафа.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

МИЛИВОЈЕ

22.12.2015 13:05

РАФА ТВОЈА КАРИЈЕРА ЈЕ ПРИ КРАЈУ, НАЖАЛОСТ, ГОДИНА ЈЕ НОЛЕТОВА А НЕЋЕ ИЗНЕНАДИТИ АКО БУДЕ НЕКИ И МЛАЂИ ДОБРО ИГРАО, ИМА ИХ!

ОДГОВОРИТЕ