Rafa: Rio 2016? Ako Novak zadrži ovaj nivo...

Peti teniser sveta Rafael Nadal izjavio je da Novak Đoković u 2016. godini ima šansu da učini nešto što nikome nije pošlo za rukom.

Tenis 22.12.2015 | 13:40
Rafa: Rio 2016? Ako Novak zadrži ovaj nivo...

Đoković je dominirao u sezoni za nama u kojoj je osvojio 11 titula iz 15 finala, a prema mišljenju velikog rivala mogao bi da uđe u istoriju ukoliko zadrži dosadašnji nivo igre.

„Đoković? Ako zadrži ovaj nivo igre biće u mogućnosti da osvoji nešto što niko do sada nije uspeo“, rekao je Nadal misleći na ’Zlatni slem’ koji uključuje i Olimpijske igre.

„Imam veliku motivaciju za Igre, a propuštanje onih u Londonu je nešto što me najviše boli. U Riju ću se takmičiti u singlu, dublu i miksu. Nisam razgovarao sa Garbinje, niti sam predložio igranje na OI. Imala je sjajnu sezonu i svakako je opcija“.

Za razliku od nje, prvi deo godine Nadal je proveo mučeći se na gotovo svim turnirima na kojima je učestvovao, ali je u nastavku podigao nivo igre.

„Bila je ovo sezona koja je počela loše, ali sam u poslednjih nekoliko meseci povratio nivo igre, osećaj i entuzijazam. Energija je na višem nivou kada igrate dobro. Bilo je mnogo priče o mojoj sezoni, ali sam završio na petom mestu. Ne možemo od toga praviti dramu“, dodao je Španac.

’Bik sa Maljorke’ istakao je da želi tako da nastavi i u sledećoj sezoni.

„Radim veoma dobro i pun sam samopouzdanja što se tiče sledeće godine. Nadam se da ću biti među najboljima. Cilj mi je da uživam i budem na nivou. Na taj način ću igrati regularne turnire“, zaključio je Rafa.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

MILIVOJE

22.12.2015 13:05

RAFA TVOJA KARIJERA JE PRI KRAJU, NAŽALOST, GODINA JE NOLETOVA A NEĆE IZNENADITI AKO BUDE NEKI I MLAĐI DOBRO IGRAO, IMA IH!

ODGOVORITE