Човић: Добро је имати оне дежурне који увијек пљују!

Први човек кошаркашког клуба Црвена звезда Небојша Човић изјавио је да је пласман у Топ 16 фазу Евролиге показао да је тај клуб стабилан систем.

Кошарка 22.12.2015 | 13:00
Човић: Добро је имати оне дежурне који увијек пљују!

Човић је додао да ће екипа у наставку најјачег европског такмичења играти без икаквог оптерећења.

Звезда се пласирала у Топ 16 фазу Евролиге, пошто је у петак у последњем колу победила директног ривала у Групи А Бајерн Минхен са 85:76.

"Даље такмичење у Евролиги за нас ће бити празник. Максимално ћемо се трудити, али без икаквог оптерећења. Пласманом у Топ 16 фазу Евролиге остварили смо један од наших првих циљева и тиме показали да смо стабилан клупски систем, јер је сезона коју смо почели специфична по много чему", рекао је Човић агенцији Бета.

Човић је навео да је даље такмичење у Евролиги на последњем месту приоритета у наставку сезоне.

"Приоритети су везани за Јадранску лигу, Куп и домаће првенство у Србији", истакао је Човић.

Према његовим речима, Црвена звезда је самим пласманом у Топ 16 фазу Евролиге показала да је стабилан систем.

"Било је много повређених играча, промена великог броја играча, чак пет у односу на прошлу сезону. Добили смо много нових играча, један део странаца, а део из нашег погона", навео је председник Звезде.

Он је додао да је од почетка сезоне било "потребно време" да се све ствари "сложе и склопе" и да зато успех у Евролиги није неочекиван.

"Ти који кажу да је неочекивано, то су дежурни који нам стално дробе над главом, али добро, није лоше имати и такве. Увек има оних који брину туђе бриге и који су ту над главом да оправдано или неоправдано пљују и прозивају. Клуб је показао да је стабилан систем и издржао је приче разноразних стручњака о смени тренера и играча. Све смо то издржали и направили добар резултат, а то је Топ 16 фаза Евролиге", рекао је Човић.

Када је реч о наставку такмичења у Евролиги, Човић је рекао да противници не могу да се бирају, па и то што ће ’црвено-бели’ три пута гостовати у Истанбулу.

"То не можете да бирате и право да кажем, испало је тако како је испало, играћемо и видећемо како ће све то бити, очекујем да све буде у реду. Нема лаких и тешких, то су све озбиљни клубови, за нас ће то бити празник и користићемо за даље унапређење и играча и целог система клуба, али без оптерећња и притиска", закључио је Човић.

’Црвено-бели’ ће играти у Групи Е Топ 16 фазе са Фенербахчеом, Ефесом, Дарушафаком, Панатинаикосом, Локомотивом, Уникахом и Цедевитом.

Коментари / 0

Оставите коментар