Čović: Dobro je imati one dežurne koji uvijek pljuju!

Prvi čovek košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović izjavio je da je plasman u Top 16 fazu Evrolige pokazao da je taj klub stabilan sistem.

Košarka 22.12.2015 | 13:00
Čović: Dobro je imati one dežurne koji uvijek pljuju!

Čović je dodao da će ekipa u nastavku najjačeg evropskog takmičenja igrati bez ikakvog opterećenja.

Zvezda se plasirala u Top 16 fazu Evrolige, pošto je u petak u poslednjem kolu pobedila direktnog rivala u Grupi A Bajern Minhen sa 85:76.

"Dalje takmičenje u Evroligi za nas će biti praznik. Maksimalno ćemo se truditi, ali bez ikakvog opterećenja. Plasmanom u Top 16 fazu Evrolige ostvarili smo jedan od naših prvih ciljeva i time pokazali da smo stabilan klupski sistem, jer je sezona koju smo počeli specifična po mnogo čemu", rekao je Čović agenciji Beta.

Čović je naveo da je dalje takmičenje u Evroligi na poslednjem mestu prioriteta u nastavku sezone.

"Prioriteti su vezani za Jadransku ligu, Kup i domaće prvenstvo u Srbiji", istakao je Čović.

Prema njegovim rečima, Crvena zvezda je samim plasmanom u Top 16 fazu Evrolige pokazala da je stabilan sistem.

"Bilo je mnogo povređenih igrača, promena velikog broja igrača, čak pet u odnosu na prošlu sezonu. Dobili smo mnogo novih igrača, jedan deo stranaca, a deo iz našeg pogona", naveo je predsednik Zvezde.

On je dodao da je od početka sezone bilo "potrebno vreme" da se sve stvari "slože i sklope" i da zato uspeh u Evroligi nije neočekivan.

"Ti koji kažu da je neočekivano, to su dežurni koji nam stalno drobe nad glavom, ali dobro, nije loše imati i takve. Uvek ima onih koji brinu tuđe brige i koji su tu nad glavom da opravdano ili neopravdano pljuju i prozivaju. Klub je pokazao da je stabilan sistem i izdržao je priče raznoraznih stručnjaka o smeni trenera i igrača. Sve smo to izdržali i napravili dobar rezultat, a to je Top 16 faza Evrolige", rekao je Čović.

Kada je reč o nastavku takmičenja u Evroligi, Čović je rekao da protivnici ne mogu da se biraju, pa i to što će ’crveno-beli’ tri puta gostovati u Istanbulu.

"To ne možete da birate i pravo da kažem, ispalo je tako kako je ispalo, igraćemo i videćemo kako će sve to biti, očekujem da sve bude u redu. Nema lakih i teških, to su sve ozbiljni klubovi, za nas će to biti praznik i koristićemo za dalje unapređenje i igrača i celog sistema kluba, ali bez opterećnja i pritiska", zaključio je Čović.

’Crveno-beli’ će igrati u Grupi E Top 16 faze sa Fenerbahčeom, Efesom, Darušafakom, Panatinaikosom, Lokomotivom, Unikahom i Cedevitom.

Komentari / 0

Ostavite komentar