За Грујића милиони и 10 процената!

Српски и локални медији у Ливерпулу сагласни око услова продаје талентованог Звездиног "везисте". Фиксно обештећење шест (седам минус један) милиона евра.

Фудбал 22.12.2015 | 11:20
За Грујића милиони и 10 процената!

Марко Грујић ове недеље ће отпутовати у Ливерпул на лекарске прегледе и потписивање петогодишњег уговора са петоструким прваком Европе, објавили су "Спортски журнал" и "Ливерпул ехо".

Ливерпул ће тако однети победу у трци коју је водио са неколико великих европских клубова, од којих је најозбиљнији конкурент био Интер.

"Редси" ће за прво појачање од доласка Јиргена Клопа платити седам милиона евра на име обештећења, а Звезда ће моћи да рачуна и на 10 одсто од следећег Грујићевог трансфера.

Црвено-бели ће клубу Премијер лиге морати да уплате милион евра због његовог останка на "Маракани" до краја текуће сезоне, што значи да ће Марко Грујић на пролеће играти за матични клуб као позајмљени играч Ливерпула.

Детаљ о коме пише само "Журнал", не и Енглези, односи се на статус Марка Грујића после 30. јуна.

Српски спортски лист наводи да ће се по завршетку сезоне преговарати о останку "златног орлића" у Звезди до краја европских квалификација, а с обзиром на тренутну огромну бодовну предност, реално је да то буду квалификације за Лигу шампиона.

Иако још није напунио 20 година, Грујић ће клубу донети рекордни приход од трансфера у иностранство у 21. веку. Никола Жигић својевремено је такође продат за шест милиона евра, али од те суме је само 50 одсто завршило у клупској благајни.

Грујићева плата износиће 1,2 милиона евра годишње, без бонуса.

Коментари / 0

Оставите коментар