Za Grujića milioni i 10 procenata!

Srpski i lokalni mediji u Liverpulu saglasni oko uslova prodaje talentovanog Zvezdinog "veziste". Fiksno obeštećenje šest (sedam minus jedan) miliona evra.

Fudbal 22.12.2015 | 11:20
Za Grujića milioni i 10 procenata!

Marko Grujić ove nedelje će otputovati u Liverpul na lekarske preglede i potpisivanje petogodišnjeg ugovora sa petostrukim prvakom Evrope, objavili su "Sportski žurnal" i "Liverpul eho".

Liverpul će tako odneti pobedu u trci koju je vodio sa nekoliko velikih evropskih klubova, od kojih je najozbiljniji konkurent bio Inter.

"Redsi" će za prvo pojačanje od dolaska Jirgena Klopa platiti sedam miliona evra na ime obeštećenja, a Zvezda će moći da računa i na 10 odsto od sledećeg Grujićevog transfera.

Crveno-beli će klubu Premijer lige morati da uplate milion evra zbog njegovog ostanka na "Marakani" do kraja tekuće sezone, što znači da će Marko Grujić na proleće igrati za matični klub kao pozajmljeni igrač Liverpula.

Detalj o kome piše samo "Žurnal", ne i Englezi, odnosi se na status Marka Grujića posle 30. juna.

Srpski sportski list navodi da će se po završetku sezone pregovarati o ostanku "zlatnog orlića" u Zvezdi do kraja evropskih kvalifikacija, a s obzirom na trenutnu ogromnu bodovnu prednost, realno je da to budu kvalifikacije za Ligu šampiona.

Iako još nije napunio 20 godina, Grujić će klubu doneti rekordni prihod od transfera u inostranstvo u 21. veku. Nikola Žigić svojevremeno je takođe prodat za šest miliona evra, ali od te sume je samo 50 odsto završilo u klupskoj blagajni.

Grujićeva plata iznosiće 1,2 miliona evra godišnje, bez bonusa.

Komentari / 0

Ostavite komentar