Матић: Имамо мотив да буде боље... И биће!

Најбољи српски фудбалер у 2015. обећао је помак у игри и резултатима "А" репрезентације у следећих 12 месеци.

Фудбал 22.12.2015 | 10:00
Матић: Имамо мотив да буде боље... И биће!

"Одиграли смо два различита полувремена", фраза је којом би се могао описати учинак фудбалских репрезентација Србије у 2015. години.

Прво би се односило на историјски успех омладинаца и злато на Светском првенству на Новом Зеланду, а друго на неуспешан наступ младих на Европском првенству у Чешкој и поражавајуће резултате А тима у квалификацијама за ЕУРО 2016.

Да је могло боље, могло је, и то много, јер се ипак највише гледа учинак сениора, али како је - тако је. Водећи се традицијом, Фудбалски савез морао је да изабере најбоље.

У конкуренцији тренера дилеме није било. Признање је понео селектор "Новозеланђана" Вељко Пауновић, док су мишљења о најбољем играчу Србије подељена.

Има оних који сматрају да је и то признање требало да понесе неко из У-20 репрезентације, па чак и цео тим, док су други задовољни избором Немање Матића.

Неуморни везиста "орлова" и Челсија заиста по много чему (и на терену и ван њега), одскаче од већине саиграча, а у ФСС сматрају да није за поређење играње на сениорском и омладинском нивоу, због чега су и одлучили да награде Матића.

Водили су се, такође, резултатима које је остварио прошле сезоне са Челсијем.

"Велика ми је част што сам овде. Са овим пехаром кући носим велику обавезу, да у 2016. оправдам признање. Неће бити лако, али верујте ми да имам много воље и енергије", рекао је Матић и додао:

"Што се тиче резултата репрезентације, верујте да имамо велики мотив да буде боље него што јесте и да ће тако и бити".

Вељко Пауновић се по уручење награде захвалио свима који су допринели великом успеху и освајању злата на Светском првенству.

"Када сам започињао први говор пред момцима, истакао сам четири вредности: ентузијазам, поштовање, одговорност и поверење. Данас желим да истакнем нову вредност, а то је захвалност - на првом месту, својој породици, а онда и мојој фудбалској фамилији, која је радила са мном да шампионски завршимо пројекат на Новом Зеланду", поручио је "новопечени" тренер Чикага.

"Захвалио бих се и свим клубовима који су допринели да ови играчи буду тако квалитетни, као и свима који су на било који начин допринели нашем успеху".

Посебно признање, златне медаље ФСС, добили су омладински репрезентативци Србије који су учествовали у походу на трон "Мундијалита".

Коментари / 0

Оставите коментар