Matić: Imamo motiv da bude bolje... I biće!

Najbolji srpski fudbaler u 2015. obećao je pomak u igri i rezultatima "A" reprezentacije u sledećih 12 meseci.

Fudbal 22.12.2015 | 10:00
Matić: Imamo motiv da bude bolje... I biće!

"Odigrali smo dva različita poluvremena", fraza je kojom bi se mogao opisati učinak fudbalskih reprezentacija Srbije u 2015. godini.

Prvo bi se odnosilo na istorijski uspeh omladinaca i zlato na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu, a drugo na neuspešan nastup mladih na Evropskom prvenstvu u Češkoj i poražavajuće rezultate A tima u kvalifikacijama za EURO 2016.

Da je moglo bolje, moglo je, i to mnogo, jer se ipak najviše gleda učinak seniora, ali kako je - tako je. Vodeći se tradicijom, Fudbalski savez morao je da izabere najbolje.

U konkurenciji trenera dileme nije bilo. Priznanje je poneo selektor "Novozelanđana" Veljko Paunović, dok su mišljenja o najboljem igraču Srbije podeljena.

Ima onih koji smatraju da je i to priznanje trebalo da ponese neko iz U-20 reprezentacije, pa čak i ceo tim, dok su drugi zadovoljni izborom Nemanje Matića.

Neumorni vezista "orlova" i Čelsija zaista po mnogo čemu (i na terenu i van njega), odskače od većine saigrača, a u FSS smatraju da nije za poređenje igranje na seniorskom i omladinskom nivou, zbog čega su i odlučili da nagrade Matića.

Vodili su se, takođe, rezultatima koje je ostvario prošle sezone sa Čelsijem.

"Velika mi je čast što sam ovde. Sa ovim peharom kući nosim veliku obavezu, da u 2016. opravdam priznanje. Neće biti lako, ali verujte mi da imam mnogo volje i energije", rekao je Matić i dodao:

"Što se tiče rezultata reprezentacije, verujte da imamo veliki motiv da bude bolje nego što jeste i da će tako i biti".

Veljko Paunović se po uručenje nagrade zahvalio svima koji su doprineli velikom uspehu i osvajanju zlata na Svetskom prvenstvu.

"Kada sam započinjao prvi govor pred momcima, istakao sam četiri vrednosti: entuzijazam, poštovanje, odgovornost i poverenje. Danas želim da istaknem novu vrednost, a to je zahvalnost - na prvom mestu, svojoj porodici, a onda i mojoj fudbalskoj familiji, koja je radila sa mnom da šampionski završimo projekat na Novom Zelandu", poručio je "novopečeni" trener Čikaga.

"Zahvalio bih se i svim klubovima koji su doprineli da ovi igrači budu tako kvalitetni, kao i svima koji su na bilo koji način doprineli našem uspehu".

Posebno priznanje, zlatne medalje FSS, dobili su omladinski reprezentativci Srbije koji su učestvovali u pohodu na tron "Mundijalita".

Komentari / 0

Ostavite komentar