Толе: ФСС може да запосли 10.000 људи!

Председник Фудбалског савеза Србије послао предлог Влади и премијеру, уз констатацију да нам се "црно пише без Националног стадиона".

Фудбал 21.12.2015 | 22:40
Толе: ФСС може да запосли 10.000 људи!

Дугогодишњи први човек ФСС Томислав Караџић има три предлога, која, како је рекао, износи "будућем руководству (Фудбалског савеза Србије) и Влади Србије".

"Прва ствар, црно нам се пише без Националног стадиона, јер иначе нећемо моћи да играмо на свом терену. Друго питање које треба да се реши, а које ће се, надам се, наћи у програму новог руководства, јесте 'А' репрезентација. Треће је предлог Влади и људима који се залажу за смањење броја незапослених", поручио је Караџић са свечаности на којој је ФСС доделио награде најбољима у 2015. години.

"ФСС може у року од годину дана да запосли 10.000 људи. То су фудбалери, који су у 'сивој зони', који примају плате на црно, који немају здравствено осигурање и слично. Услов је да се сви доприноси на месечна примања доведу на ниво од 25 одсто", поручио је Караџић.

Председник ФСС се, такође, осврнуо на учинак те организације у години на измаку.

"У овој години имали смо један изузетно велики неуспех, због чега сви жалимо. Не бежимо од одговорности, ни руководство, ни играчи, ни тренери, али и друге ствари утицале су на то: дрон, прекид утакмице, одузимање бодова. Све то био је додатни ударац ионако пољуљаној репрезентацији. Трагаћемо за одговором зашто је тако, али морамо и да се окренемо пласману на Светско првенство у Русији. Свакако да је ово превише и предуго и да нам нико неће опростити нови неуспех", истакао је Караџић.

Он је констатовао да је "А репрезентација огледало Савеза", али да је ФСС радио "и друге ствари".

"Осветљено је 15 стадиона, а биће још два (ОФК Београда и Рада - прим. аут). 'Искукали' смо од људи који су сада у кућном притвору (председници ФИФА, односно УЕФА, Сеп Блатер и Мишел Платини) боље осветљење на стадиону Црвене звезде и нов терен на стадиону Партизана, помагали смо многе клубове и чинићемо то и даље", завршио је Караџић.

Као што је познато, награду намењену најбољем српском тренеру примио је селектор "златних орлића" са Новог Зеланда Вељко Пауновић, стратег У-20 шампиона света, док је за најбољег играча проглашен "везиста" Челсија Немања Матић.

Коментари / 0

Оставите коментар