Tole: FSS može da zaposli 10.000 ljudi!

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije poslao predlog Vladi i premijeru, uz konstataciju da nam se "crno piše bez Nacionalnog stadiona".

Fudbal 21.12.2015 | 22:40
Tole: FSS može da zaposli 10.000 ljudi!

Dugogodišnji prvi čovek FSS Tomislav Karadžić ima tri predloga, koja, kako je rekao, iznosi "budućem rukovodstvu (Fudbalskog saveza Srbije) i Vladi Srbije".

"Prva stvar, crno nam se piše bez Nacionalnog stadiona, jer inače nećemo moći da igramo na svom terenu. Drugo pitanje koje treba da se reši, a koje će se, nadam se, naći u programu novog rukovodstva, jeste 'A' reprezentacija. Treće je predlog Vladi i ljudima koji se zalažu za smanjenje broja nezaposlenih", poručio je Karadžić sa svečanosti na kojoj je FSS dodelio nagrade najboljima u 2015. godini.

"FSS može u roku od godinu dana da zaposli 10.000 ljudi. To su fudbaleri, koji su u 'sivoj zoni', koji primaju plate na crno, koji nemaju zdravstveno osiguranje i slično. Uslov je da se svi doprinosi na mesečna primanja dovedu na nivo od 25 odsto", poručio je Karadžić.

Predsednik FSS se, takođe, osvrnuo na učinak te organizacije u godini na izmaku.

"U ovoj godini imali smo jedan izuzetno veliki neuspeh, zbog čega svi žalimo. Ne bežimo od odgovornosti, ni rukovodstvo, ni igrači, ni treneri, ali i druge stvari uticale su na to: dron, prekid utakmice, oduzimanje bodova. Sve to bio je dodatni udarac ionako poljuljanoj reprezentaciji. Tragaćemo za odgovorom zašto je tako, ali moramo i da se okrenemo plasmanu na Svetsko prvenstvo u Rusiji. Svakako da je ovo previše i predugo i da nam niko neće oprostiti novi neuspeh", istakao je Karadžić.

On je konstatovao da je "A reprezentacija ogledalo Saveza", ali da je FSS radio "i druge stvari".

"Osvetljeno je 15 stadiona, a biće još dva (OFK Beograda i Rada - prim. aut). 'Iskukali' smo od ljudi koji su sada u kućnom pritvoru (predsednici FIFA, odnosno UEFA, Sep Blater i Mišel Platini) bolje osvetljenje na stadionu Crvene zvezde i nov teren na stadionu Partizana, pomagali smo mnoge klubove i činićemo to i dalje", završio je Karadžić.

Kao što je poznato, nagradu namenjenu najboljem srpskom treneru primio je selektor "zlatnih orlića" sa Novog Zelanda Veljko Paunović, strateg U-20 šampiona sveta, dok je za najboljeg igrača proglašen "vezista" Čelsija Nemanja Matić.

Komentari / 0

Ostavite komentar