Блатер: Жалићу се! Јел' ми ово хвала?!

Одлазећи председник ФИФА најавио да ће поднети жалбу Суду за арбитражу у спорту на одлуку Етичког комитета да буде суспендован на осам година!

Фудбал 22.12.2015 | 09:20
Блатер: Жалићу се! Јел' ми ово хвала?!

Сеп Блатер тешко је поднео казну коју је њему и Мишелу Платинију, првом човеку УЕФА изрекла Етичка комисија ФИФА од осам година забране рада у фудбалу.

Њих двојица кажњени су јер је Блатер исплатио Платинију два милиона франака за саветодавну улогу 2011. године на основу "усменог договора".

Одлазећи председник ФИФА рекао је да ће се борити свим правним средствима и да ће уложити жалбу на ту одлуку Суду за арбитражу у споерту у Лозани.

"Жао ми је, због мене и због фудбала којем сам служио 40 година. Жалићу се у Лозани и користити сва правна средства која постоје у швајцарским законима. Борићу се због себе и због ФИФА. Ругају се са мојом породицом и пријатељима. Чуо сам да је првобитно требало да будем кажњен доживотно, па су променили на осам година. Жао ми је како се моје име третира у свету, како се о мени прича и пише, жао ми је што деценијама радим за фудбал...", изјавио је 79-годишњи Блатер на ванредној конференцији за медије.

Он је рекао да није тачно да је са Платинијем имао "скривени договор" и да је Етички комитет био обавештен.

"Платини ми је после Мундијала 1998. године рекао да жели да ради за ФИФА и да тражи милиона франака. Рекао сам му да део можемо да платимо сад, а део касније. Етички комитет пориче да је знао за споразум, али ми имамо доказе. Како је могуће да смо Платини и ја на саслушањима говорили исте ствари, а саслушавали су нас одвојено", додао је Блатер.

Дугогодишњи предсеник ФИФА је поручио да се не стиди после свега и да једини који има разлога за то јесте Етички комитет, који по Статуту није надлежен за председника, него је то искључиво ствар Конгреса.

Коментари / 0

Оставите коментар