Blater: Žaliću se! Jel' mi ovo hvala?!

Odlazeći predsednik FIFA najavio da će podneti žalbu Sudu za arbitražu u sportu na odluku Etičkog komiteta da bude suspendovan na osam godina!

Fudbal 22.12.2015 | 09:20
Blater: Žaliću se! Jel' mi ovo hvala?!

Sep Blater teško je podneo kaznu koju je njemu i Mišelu Platiniju, prvom čoveku UEFA izrekla Etička komisija FIFA od osam godina zabrane rada u fudbalu.

Njih dvojica kažnjeni su jer je Blater isplatio Platiniju dva miliona franaka za savetodavnu ulogu 2011. godine na osnovu "usmenog dogovora".

Odlazeći predsednik FIFA rekao je da će se boriti svim pravnim sredstvima i da će uložiti žalbu na tu odluku Sudu za arbitražu u spoertu u Lozani.

"Žao mi je, zbog mene i zbog fudbala kojem sam služio 40 godina. Žaliću se u Lozani i koristiti sva pravna sredstva koja postoje u švajcarskim zakonima. Boriću se zbog sebe i zbog FIFA. Rugaju se sa mojom porodicom i prijateljima. Čuo sam da je prvobitno trebalo da budem kažnjen doživotno, pa su promenili na osam godina. Žao mi je kako se moje ime tretira u svetu, kako se o meni priča i piše, žao mi je što decenijama radim za fudbal...", izjavio je 79-godišnji Blater na vanrednoj konferenciji za medije.

On je rekao da nije tačno da je sa Platinijem imao "skriveni dogovor" i da je Etički komitet bio obavešten.

"Platini mi je posle Mundijala 1998. godine rekao da želi da radi za FIFA i da traži miliona franaka. Rekao sam mu da deo možemo da platimo sad, a deo kasnije. Etički komitet poriče da je znao za sporazum, ali mi imamo dokaze. Kako je moguće da smo Platini i ja na saslušanjima govorili iste stvari, a saslušavali su nas odvojeno", dodao je Blater.

Dugogodišnji predsenik FIFA je poručio da se ne stidi posle svega i da jedini koji ima razloga za to jeste Etički komitet, koji po Statutu nije nadležen za predsednika, nego je to isključivo stvar Kongresa.

Komentari / 0

Ostavite komentar