Бане: Хидинк није споран, али ми играмо!

Српски ветеран у тиму Челсија каже да је излазак из кризе највећим делом задатак и одговорност фудбалера.

Фудбал 22.12.2015 | 08:40
Бане: Хидинк није споран, али ми играмо!

Гус Хидинк сео је на клупу Челсија уместо Жозеа Муриња, као што је пре непуних седам година доведен уместо Луиса Фелипеа Сколарија, са задатком да "вади кестење из ватре".

Бранислав Ивановић један је од малобројних првотимаца из тог периода, који су и даље на Стамфорд Бриџу и познају Хидинков начин рада. У сезони 2008/09 ту су били још Џон Тери и Џон Оби Микел.

"Хидинк је први тренер који ми је у Челсију дао праву шансу. Знам колико добар посао је одрадио у првом мандату овде и захвалан сам му на свему, али од тада је прошло много времена. Сада га чека нови изазов и потпуно другачија ситуација", рекао је Ивановић за званични сајт Челсија.

"Зна се да Хидинк спада у ред најискуснијих тренера у свету, да је био успешан у многим земљама. Мислим да ће му први циљ бити да нас стабилизује, тако да у свакој утакмици играмо као у суботу против Сандерленда. Морамо што пре да повратимо навику побеђивања".

Ивановић је подвукао да су, ипак, играчи ти који морају да преузму одговорност за извлачење клуба из кризе, јер су га они ту и довели.

"Менаџер се не налази на терену, него играчи. Ми смо ти који су губили утакмице и основно што можемо да променимо у наредним мечевима смо ми сами. Морамо да будемо искрени једни према другима и према себи. Клуб не заслужује да буде у оваквој позицији".

Многи аналитичари оценили су партију против Сандерленда (3:1) као доказ да "плавци" имају квалитет, али да нису желели да изгарају за Муриња.

Ивановић сматра да је разлика само у томе што је екипа брзо повела са 2:0, што се дуго није десило, а тиме је скинула са себе притисак и добила самопоуздање.

И наредна Челсијева утакмица, против захукталог Вотфорда, игра се на Стамфорд Бриџу.

Коментари / 0

Оставите коментар