Bane: Hidink nije sporan, ali mi igramo!

Srpski veteran u timu Čelsija kaže da je izlazak iz krize najvećim delom zadatak i odgovornost fudbalera.

Fudbal 22.12.2015 | 08:40
Bane: Hidink nije sporan, ali mi igramo!

Gus Hidink seo je na klupu Čelsija umesto Žozea Murinja, kao što je pre nepunih sedam godina doveden umesto Luisa Felipea Skolarija, sa zadatkom da "vadi kestenje iz vatre".

Branislav Ivanović jedan je od malobrojnih prvotimaca iz tog perioda, koji su i dalje na Stamford Bridžu i poznaju Hidinkov način rada. U sezoni 2008/09 tu su bili još Džon Teri i Džon Obi Mikel.

"Hidink je prvi trener koji mi je u Čelsiju dao pravu šansu. Znam koliko dobar posao je odradio u prvom mandatu ovde i zahvalan sam mu na svemu, ali od tada je prošlo mnogo vremena. Sada ga čeka novi izazov i potpuno drugačija situacija", rekao je Ivanović za zvanični sajt Čelsija.

"Zna se da Hidink spada u red najiskusnijih trenera u svetu, da je bio uspešan u mnogim zemljama. Mislim da će mu prvi cilj biti da nas stabilizuje, tako da u svakoj utakmici igramo kao u subotu protiv Sanderlenda. Moramo što pre da povratimo naviku pobeđivanja".

Ivanović je podvukao da su, ipak, igrači ti koji moraju da preuzmu odgovornost za izvlačenje kluba iz krize, jer su ga oni tu i doveli.

"Menadžer se ne nalazi na terenu, nego igrači. Mi smo ti koji su gubili utakmice i osnovno što možemo da promenimo u narednim mečevima smo mi sami. Moramo da budemo iskreni jedni prema drugima i prema sebi. Klub ne zaslužuje da bude u ovakvoj poziciji".

Mnogi analitičari ocenili su partiju protiv Sanderlenda (3:1) kao dokaz da "plavci" imaju kvalitet, ali da nisu želeli da izgaraju za Murinja.

Ivanović smatra da je razlika samo u tome što je ekipa brzo povela sa 2:0, što se dugo nije desilo, a time je skinula sa sebe pritisak i dobila samopouzdanje.

I naredna Čelsijeva utakmica, protiv zahuktalog Votforda, igra se na Stamford Bridžu.

Komentari / 0

Ostavite komentar