Срећних 13 на Бадњи дан!

Селектор ватерполиста Србије истиче да има апсолутно поверење у свих 19 позваних професионалаца и да ће свима пружити шансу, а да ће коначан тим одредити четири дана уочи шампионата у Београду.

Остали спортови 22.12.2015 | 08:20
Срећних 13 на Бадњи дан!

Ватерполисти Србије припремају се у Барселони за Европско првенство у Београду. Селектор Дејан Савић на располагању има 19 играча, а коначан списак од 13 кандидата саопштиће тик пред почетак шампионата.

"Званично, тим је требало да се зна још 15. децембра. Али, незванично то се ради пред прву утакмицу на шампионату. Имамо 19 играча на припремама, свако има своју шансу, свако ће имати прилику да се наметне. Сви су једнаки, а после мини припрема у Грчкој, 6. јануара саопштићу тим", изјавио је за "Вечерње новости" Дејан Савић.

Селекција Србије се из Шпаније враћа у Београд 24. децембра, где ће, уз краћу паузу око Нове године, наставати припреме. "Делфини" ће потом 2. јануара отићи на четири дана у Атину, где ће имати завршне тестове пред Европско првенство.

"Притисак ме не занима. Ми смо ти који себи стварамо притисак који би требало да нас само још више мотивише. Шпанци и Грци нам враћају само гостопримство, јер је ватерполо такав спорт да се све ради на принципу реципроцитета. Вероватно је то сада добар тренутак и гледаћемо свим силама да то искористимо", додао је селектор Србије.

Ватерполисти Србије ће у београду покушати да освоје трећу европску златну медаљу у низу, а укупно седму. Савић истиче да не фаворизује било ког играча и да ће сваки од њих бити сто одсто спреман за шампионат.

"Сви су играчи шампиони, професионалци, имају ту копчу, тако да мислим да нећемо имати никаквог проблема. Верујем да су сви у форми и да ће репрезентација Србије бити онаква каква јесте", додао је Савић.

Европско првенство у Београду одржаће се од 10. до 23. јануара у Комбанк арени, а монтирање базена под сводовима највеће хале на Балкану почеће 27. децембра.

Коментари / 0

Оставите коментар