Srećnih 13 na Badnji dan!

Selektor vaterpolista Srbije ističe da ima apsolutno poverenje u svih 19 pozvanih profesionalaca i da će svima pružiti šansu, a da će konačan tim odrediti četiri dana uoči šampionata u Beogradu.

Ostali sportovi 22.12.2015 | 08:20
Srećnih 13 na Badnji dan!

Vaterpolisti Srbije pripremaju se u Barseloni za Evropsko prvenstvo u Beogradu. Selektor Dejan Savić na raspolaganju ima 19 igrača, a konačan spisak od 13 kandidata saopštiće tik pred početak šampionata.

"Zvanično, tim je trebalo da se zna još 15. decembra. Ali, nezvanično to se radi pred prvu utakmicu na šampionatu. Imamo 19 igrača na pripremama, svako ima svoju šansu, svako će imati priliku da se nametne. Svi su jednaki, a posle mini priprema u Grčkoj, 6. januara saopštiću tim", izjavio je za "Večernje novosti" Dejan Savić.

Selekcija Srbije se iz Španije vraća u Beograd 24. decembra, gde će, uz kraću pauzu oko Nove godine, nastavati pripreme. "Delfini" će potom 2. januara otići na četiri dana u Atinu, gde će imati završne testove pred Evropsko prvenstvo.

"Pritisak me ne zanima. Mi smo ti koji sebi stvaramo pritisak koji bi trebalo da nas samo još više motiviše. Španci i Grci nam vraćaju samo gostoprimstvo, jer je vaterpolo takav sport da se sve radi na principu reciprociteta. Verovatno je to sada dobar trenutak i gledaćemo svim silama da to iskoristimo", dodao je selektor Srbije.

Vaterpolisti Srbije će u beogradu pokušati da osvoje treću evropsku zlatnu medalju u nizu, a ukupno sedmu. Savić ističe da ne favorizuje bilo kog igrača i da će svaki od njih biti sto odsto spreman za šampionat.

"Svi su igrači šampioni, profesionalci, imaju tu kopču, tako da mislim da nećemo imati nikakvog problema. Verujem da su svi u formi i da će reprezentacija Srbije biti onakva kakva jeste", dodao je Savić.

Evropsko prvenstvo u Beogradu održaće se od 10. do 23. januara u Kombank areni, a montiranje bazena pod svodovima najveće hale na Balkanu počeće 27. decembra.

Komentari / 0

Ostavite komentar