Платини и Блатер 8 година ван фудбала!

Два најутицајнија човека у свету фудбала Сеп Блатер (ФИФА) и Мишел Платини (УЕФА) добили су "црвене картоне", а казна је ригорозна!

Фудбал 21.12.2015 | 20:00
Платини и Блатер 8 година ван фудбала!

Фудбал у свом светском врху добиће нове управнике, то је сада сасвим извесно.

Етички комитет Међународне фудбалске федерације (ФИФА) суспендовао је одлазећег председника Сепа Блатера и првог човека УЕФА Мишела Платинија на по осам година због малверзација са новцем.

Блатер и Платини кажњени су јер је први човек ФИФА уплатио Французу 2011. године два милиона швајцарских франака за саветодавне послове на основу "усменог договора".

Међутим, ниједан ни други нису могли да пруже било какве писане доказе, нити да увере да су то урадили према важећим прописима.

Осим ове драстичне казне, Блатер ће морати да плати 50.000, а Платини од 80.000 франака.

Блатер је најавио одлазак са места председника ФИФА после великог корупционашког скандала у врху ове организације, а Платини је потом најавио да ће се кандидовати на изборима за новог председника ФИФА у фебруару следеће године.

Међутим, ово значи да Платини неће моћи да се кандидује и да ће кандидат УЕФА бити њен дугогодишњи генерални секретар Ђани Инфантино (онај што извлачи куглице на жребовима за европска такмичења).

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

јп

22.12.2015 05:58

Стари вец једном ногом у гробу а јос му није доста богацења. Кад то једном удје у крв. Теско је одреци се.

ОДГОВОРИТЕ