Platini i Blater 8 godina van fudbala!

Dva najuticajnija čoveka u svetu fudbala Sep Blater (FIFA) i Mišel Platini (UEFA) dobili su "crvene kartone", a kazna je rigorozna!

Fudbal 21.12.2015 | 20:00
Platini i Blater 8 godina van fudbala!

Fudbal u svom svetskom vrhu dobiće nove upravnike, to je sada sasvim izvesno.

Etički komitet Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) suspendovao je odlazećeg predsednika Sepa Blatera i prvog čoveka UEFA Mišela Platinija na po osam godina zbog malverzacija sa novcem.

Blater i Platini kažnjeni su jer je prvi čovek FIFA uplatio Francuzu 2011. godine dva miliona švajcarskih franaka za savetodavne poslove na osnovu "usmenog dogovora".

Međutim, nijedan ni drugi nisu mogli da pruže bilo kakve pisane dokaze, niti da uvere da su to uradili prema važećim propisima.

Osim ove drastične kazne, Blater će morati da plati 50.000, a Platini od 80.000 franaka.

Blater je najavio odlazak sa mesta predsednika FIFA posle velikog korupcionaškog skandala u vrhu ove organizacije, a Platini je potom najavio da će se kandidovati na izborima za novog predsednika FIFA u februaru sledeće godine.

Međutim, ovo znači da Platini neće moći da se kandiduje i da će kandidat UEFA biti njen dugogodišnji generalni sekretar Đani Infantino (onaj što izvlači kuglice na žrebovima za evropska takmičenja).

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

jp

22.12.2015 05:58

Stari vec jednom nogom u grobu a jos mu nije dosta bogacenja. Kad to jednom udje u krv. Tesko je odreci se.

ODGOVORITE