Дивна прича - Рајо Ваљекано: И пуковници и покојници!

Од Барселоне и Реал Мадрида су ове сезоне збирно примили чак 15 голова, али има нешто у тој неустрашивој екипи Пако Хамеза. Не знају да играју на "нерешено".

Фудбал 21.12.2015 | 23:00
Дивна прича - Рајо Ваљекано: И пуковници и покојници!

Иживљавање. Демолирање. Катастрофа.

Уништавање Рајо Ваљекана од стране Реал Мадрида у недељу поподне. Најубедљивија победа у последњих педесет година у Примери. "Гладни краљевски клуб" је демонстрирао силу против нејаке екипе из предграђа Мадрида и славио резултатом 10:2 (5:2).

Резултатски су потпуно декласирали Рајо Ваљекано, али нису успели да сломе њихов спартански дух.

Зашто је то тако? Кренимо редом...

Неустрашива дружина сјајног тренера Пака Хемеза у свакој утакмици има један једини план. Нападати, држати лопту и постићи гол више од противника. То је једини рецепт за победу, једини начин игре коју прихвата "ћелавац" на клупи Ваљекана.

Његова филозофија је јасна: Ил' пуковник, ил' покојник...А често и једно и друго.

Рајо Ваљекано је у овој сезони играо против Реал Мадрида и Барселоне и два пута је резултатски понижен. Прво су од Барселоне у октобру примили чак пет голова на Камп Ноу, а потом су и на Сантјаго Бернабеу примили чак 10.

То је невероватних 15 голова од два најјача тима Примере... У две утакмице!

Али, резултат често зна нешто и да сакрије...

Против оба ривала су водили. Постигли су и четири гола. Колико клубова може тиме да се похвали? Против Барселоне су играли изузетно добро, офанзивно и растрчано, али су њихове грешке у одбрани искористили Каталонци. Веровали или не, али они су у том мечу имали и већи посед лопте од Барселоне, што никоме није успело још од 2003. године.

Против Реал Мадрида су успели да поведу 2:1, али мало својом неопрезношћу, а мало и судијском, брзо су остали са два играча мање и потом су Мадриђани "појели за ручак". Али, управо је то Рајо Ваљекано и офанзиван фудбал који покушава да надокнади дефанзивне недостатке.

Када Рајо поведе, они се не повлаче. Покушавају да постигну следећи гол. Играју на све или ништа, а чешће остају са оним "ништа".

Колико су "луде" утакмице овог клуба најбоље сведочи следећи податак:

Откако је Пако Хемез тренер овог мадридског клуба они су у последње три сезоне, а вероватно ће и ове, имали једну од три најгоре одбране у лиги. И не само то...

У том периоду одиграли су тачно 130 утакмица и само су 15 пута ремизирали!

Невероватни Рајо који игра на "ништа или све" могао је у том периоду можда и да освоји више бодова, или да буде на бољој гол разлици од 160:258, али онда би били као и сви остали. Ништа не би било специјално са овим момцима...

Занимљиво звучи и прича да је Пако Хемез само пре неколико дана доведен у везу са тренерским послом у Реал Мадриду, а потом га је "супарник" Рафаел Бенитез испрашио са 10 голова у мрежи. После утакмице је био бесан и нико није смео да га пита ништа у вези тога...

"Данас је ова лига изгубила много кредибилитета. Дуго нисам видео нешто овако чудно и срамотно. То не приличи Мадриду и шпанском фудбалу. Ипак, задовољан сам својим тимом, када је било 11 на 11 играли смо добро", казао је Пако.

Имао је поруку и за судије...

"Свима честитам Божић, а нарочито судијама!"

Пако Хемез није скроман човек. Често воли и да говори о својој храбрости да његов тим игра хазардерски, а пред меч са Реал Мадридом је дао крање интересантан одговор.

"На дан када је Бог делио памет, добио сам мало, али када је делио му*а – добио сам највећа. Кладим се у своја му*а да ће моји играчи играти храбро на Бернабеуу".

Његови играчи су ипак на крају утакмице остали дуго у свлачионици и плакали, али Пако ће сигурно успети да замаскира овај тренутак слабости од великог пораза. Никоме не би било свеједно, али нас не би чудило да каже:

"Моји играчи су плакали, али не због пораза, већ зато што нису дали 11 голова!"

Коментари / 0

Оставите коментар