Divna priča - Rajo Valjekano: I pukovnici i pokojnici!

Od Barselone i Real Madrida su ove sezone zbirno primili čak 15 golova, ali ima nešto u toj neustrašivoj ekipi Pako Hameza. Ne znaju da igraju na "nerešeno".

Fudbal 21.12.2015 | 23:00
Divna priča - Rajo Valjekano: I pukovnici i pokojnici!

Iživljavanje. Demoliranje. Katastrofa.

Uništavanje Rajo Valjekana od strane Real Madrida u nedelju popodne. Najubedljivija pobeda u poslednjih pedeset godina u Primeri. "Gladni kraljevski klub" je demonstrirao silu protiv nejake ekipe iz predgrađa Madrida i slavio rezultatom 10:2 (5:2).

Rezultatski su potpuno deklasirali Rajo Valjekano, ali nisu uspeli da slome njihov spartanski duh.

Zašto je to tako? Krenimo redom...

Neustrašiva družina sjajnog trenera Paka Hemeza u svakoj utakmici ima jedan jedini plan. Napadati, držati loptu i postići gol više od protivnika. To je jedini recept za pobedu, jedini način igre koju prihvata "ćelavac" na klupi Valjekana.

Njegova filozofija je jasna: Il' pukovnik, il' pokojnik...A često i jedno i drugo.

Rajo Valjekano je u ovoj sezoni igrao protiv Real Madrida i Barselone i dva puta je rezultatski ponižen. Prvo su od Barselone u oktobru primili čak pet golova na Kamp Nou, a potom su i na Santjago Bernabeu primili čak 10.

To je neverovatnih 15 golova od dva najjača tima Primere... U dve utakmice!

Ali, rezultat često zna nešto i da sakrije...

Protiv oba rivala su vodili. Postigli su i četiri gola. Koliko klubova može time da se pohvali? Protiv Barselone su igrali izuzetno dobro, ofanzivno i rastrčano, ali su njihove greške u odbrani iskoristili Katalonci. Verovali ili ne, ali oni su u tom meču imali i veći posed lopte od Barselone, što nikome nije uspelo još od 2003. godine.

Protiv Real Madrida su uspeli da povedu 2:1, ali malo svojom neopreznošću, a malo i sudijskom, brzo su ostali sa dva igrača manje i potom su Madriđani "pojeli za ručak". Ali, upravo je to Rajo Valjekano i ofanzivan fudbal koji pokušava da nadoknadi defanzivne nedostatke.

Kada Rajo povede, oni se ne povlače. Pokušavaju da postignu sledeći gol. Igraju na sve ili ništa, a češće ostaju sa onim "ništa".

Koliko su "lude" utakmice ovog kluba najbolje svedoči sledeći podatak:

Otkako je Pako Hemez trener ovog madridskog kluba oni su u poslednje tri sezone, a verovatno će i ove, imali jednu od tri najgore odbrane u ligi. I ne samo to...

U tom periodu odigrali su tačno 130 utakmica i samo su 15 puta remizirali!

Neverovatni Rajo koji igra na "ništa ili sve" mogao je u tom periodu možda i da osvoji više bodova, ili da bude na boljoj gol razlici od 160:258, ali onda bi bili kao i svi ostali. Ništa ne bi bilo specijalno sa ovim momcima...

Zanimljivo zvuči i priča da je Pako Hemez samo pre nekoliko dana doveden u vezu sa trenerskim poslom u Real Madridu, a potom ga je "suparnik" Rafael Benitez isprašio sa 10 golova u mreži. Posle utakmice je bio besan i niko nije smeo da ga pita ništa u vezi toga...

"Danas je ova liga izgubila mnogo kredibiliteta. Dugo nisam video nešto ovako čudno i sramotno. To ne priliči Madridu i španskom fudbalu. Ipak, zadovoljan sam svojim timom, kada je bilo 11 na 11 igrali smo dobro", kazao je Pako.

Imao je poruku i za sudije...

"Svima čestitam Božić, a naročito sudijama!"

Pako Hemez nije skroman čovek. Često voli i da govori o svojoj hrabrosti da njegov tim igra hazarderski, a pred meč sa Real Madridom je dao kranje interesantan odgovor.

"Na dan kada je Bog delio pamet, dobio sam malo, ali kada je delio mu*a – dobio sam najveća. Kladim se u svoja mu*a da će moji igrači igrati hrabro na Bernabeuu".

Njegovi igrači su ipak na kraju utakmice ostali dugo u svlačionici i plakali, ali Pako će sigurno uspeti da zamaskira ovaj trenutak slabosti od velikog poraza. Nikome ne bi bilo svejedno, ali nas ne bi čudilo da kaže:

"Moji igrači su plakali, ali ne zbog poraza, već zato što nisu dali 11 golova!"

Komentari / 0

Ostavite komentar