Хидинк привремено рјешење за Челси, а трајно...?!

Актуелни шампион Премијер лиге снашао се после отказа Жозеу Мурињу, али кога је Роман Абрамович "пикирао" као тренера на дуже стазе?!

Фудбал 22.12.2015 | 00:00
Хидинк привремено рјешење за Челси, а трајно...?!

Челси је после отпуштања Жозеа Муриња именовао Гуса Хидинка за новог менаџера до краја сезоне. Ипак, питање је да ли ће он продужити сарадњу са "плавцима" после лета?

Како преносе медији на Острву, изгледа да неће. Наиме, Роман Абрамович пронашао је добро решење, али само привремено, док се озбиљно бави дугорочним решењем на клупи.

Тренутно он има две опције.

Прва је Пеп Гвардиола, који је наводно потврдио да напушта Бајерн на крају сезоне, па би Челси волео да га види у својим редовима. Ипак, конкурентски Манчестер сити као да је раније прозрео целу ствар око одласка Каталонца из Баварске, па је био бржи и конкретнији.

Роман Абрамович не одустаје па и даље покушава да преговора са Гвардиолом, којег је "врбовао" и 2012. када је напуштао Барселону, али без успеха.

Ипак, газда Челсија али има и резервно решење.

Како преноси "Дејли експрес" у игри је и Дијего Симеоне, актуелни тренер Атлетико Мадрида. Наводно је власник Челсија са њим у преговорима последњих неколико месеци, од када је постало јасно да се Мурињо смеши отказ због лошијих резултата.

Руски богаташ сматра да би Симеоне могао да буде добро решење, јер је последње четири сезоне са Атлетиком направио сјајне резултате и потврдио да израста у одличног тренера. Он је са Мадриђанима освојио Лигу Европе, титулу у Примери, а играли су и финале Лиге шампиона.

Сјајни сигнали стижу из Шпаније, јер наводно и сам Симеоне тражи нове изазове, а Премијер лига свакако је један од њих.

Медији преносе да би и проблем око тога што Симеоне не говори енглески језик могао да буде решен, јер његов дугогодишњи помоћник и човек од поверења Херман Бургос добро влада енглеским.

Симеоне има потписан уговор са Атлетико Мадридом до 2020. године, а његова откупна клаузула износи 15 милиона фунти. Наводно је једини услов који је поставио Абрамовичу то да му се не меша много у посао, односно да има "одрешене руке" када је у питању довођење нових играча и формирања тима. Да ли је Роман спреман на то? Одговор би требало, вероватно, брзо да буде познат.

Коментари / 0

Оставите коментар