Hidink privremeno rješenje za Čelsi, a trajno...?!

Aktuelni šampion Premijer lige snašao se posle otkaza Žozeu Murinju, ali koga je Roman Abramovič "pikirao" kao trenera na duže staze?!

Fudbal 22.12.2015 | 00:00
Hidink privremeno rješenje za Čelsi, a trajno...?!

Čelsi je posle otpuštanja Žozea Murinja imenovao Gusa Hidinka za novog menadžera do kraja sezone. Ipak, pitanje je da li će on produžiti saradnju sa "plavcima" posle leta?

Kako prenose mediji na Ostrvu, izgleda da neće. Naime, Roman Abramovič pronašao je dobro rešenje, ali samo privremeno, dok se ozbiljno bavi dugoročnim rešenjem na klupi.

Trenutno on ima dve opcije.

Prva je Pep Gvardiola, koji je navodno potvrdio da napušta Bajern na kraju sezone, pa bi Čelsi voleo da ga vidi u svojim redovima. Ipak, konkurentski Mančester siti kao da je ranije prozreo celu stvar oko odlaska Katalonca iz Bavarske, pa je bio brži i konkretniji.

Roman Abramovič ne odustaje pa i dalje pokušava da pregovora sa Gvardiolom, kojeg je "vrbovao" i 2012. kada je napuštao Barselonu, ali bez uspeha.

Ipak, gazda Čelsija ali ima i rezervno rešenje.

Kako prenosi "Dejli ekspres" u igri je i Dijego Simeone, aktuelni trener Atletiko Madrida. Navodno je vlasnik Čelsija sa njim u pregovorima poslednjih nekoliko meseci, od kada je postalo jasno da se Murinjo smeši otkaz zbog lošijih rezultata.

Ruski bogataš smatra da bi Simeone mogao da bude dobro rešenje, jer je poslednje četiri sezone sa Atletikom napravio sjajne rezultate i potvrdio da izrasta u odličnog trenera. On je sa Madriđanima osvojio Ligu Evrope, titulu u Primeri, a igrali su i finale Lige šampiona.

Sjajni signali stižu iz Španije, jer navodno i sam Simeone traži nove izazove, a Premijer liga svakako je jedan od njih.

Mediji prenose da bi i problem oko toga što Simeone ne govori engleski jezik mogao da bude rešen, jer njegov dugogodišnji pomoćnik i čovek od poverenja Herman Burgos dobro vlada engleskim.

Simeone ima potpisan ugovor sa Atletiko Madridom do 2020. godine, a njegova otkupna klauzula iznosi 15 miliona funti. Navodno je jedini uslov koji je postavio Abramoviču to da mu se ne meša mnogo u posao, odnosno da ima "odrešene ruke" kada je u pitanju dovođenje novih igrača i formiranja tima. Da li je Roman spreman na to? Odgovor bi trebalo, verovatno, brzo da bude poznat.

Komentari / 0

Ostavite komentar