Мрље које најбрже уклања паста за зубе

Сазнајте пет врло занимљивих и корисних начина коришћења пасте за зубе који ће вам олакшати живот.

Занимљивости 21.12.2015 | 10:30
Мрље које најбрже уклања паста за зубе

1. Против мрља од боје за косу
Код кућног фарбања косе паста за зубе може бити врло корисна. Нанесите мало пасте на памучну крпу и њом истрљајте мрље од фарбе на кожи. Желите ли пак спречити стварање мрља, пре фарбања, намажите кожу око ивица косе и крените с фарбањем. Паста за зубе ће направити 'филм' на кожи и спречити упијање боје и стварање мрља.

2. За брисање мрља на зиду
Сваки родитељ јако добро зна како то изгледа када малишани своју креативност кредом или фломастерима покажу на зиду, а исто важи и за трагове ципела. И у овом случају паста за зубе ће решити проблем. Нанесите мало пасте на памучну крпу или мекану четкицу и истрљајте мрље на зиду. Паста ће уклонити ружне трагове.

3. Против мрља на металу
Паста за зубе садржи киселине које успешно чисте разне врсте метала попут инокса, хрома, нерђајучег челика и сребра, и могу му вратити сјај. На памучну крпицу или стару четкицу за зубе ставите пасту за зубе и лагано истрљајте металну површину. Оставите да одстоји десетак секунди или док се не осуши, па исперите водом и пребришите сувом крпом.

4. За чишћење пегле
Мрље које се стварају на површини пегле могу оставити трагове и на вашој одећи и трајно оштетити тканину. Како би се брзо и лако решили тврдокорних мрља употребите чаролију пасте за зубе. На дно хладне пегле нанесите пасту за зубе, а по потреби додајте и пар капи воде. Оставите десетак секунди, па старом четкицом за зубе или сунђером за судове истрљајте мрље.

5. За чишћење гуме на патикама
На новим патикама, већ након првог ношења ћете приметити трагове прљавштине, посебно ако имају белу гумену ивицу. И у овом случају паста за зубе је ваш највернији савезник против мрља. Нанесите мало пасте на стару четкицу за зубе и њоме истрљајте гумену ивицу патике. Влажном крпом обришите пасту и мрље ће нестати.

Б 92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

зумба

22.12.2015 11:05

Ја цистим двд плоце са зубном пастом.

ОДГОВОРИТЕ