Mrlje koje najbrže uklanja pasta za zube

Saznajte pet vrlo zanimljivih i korisnih načina korišćenja paste za zube koji će vam olakšati život.

Zanimljivosti 21.12.2015 | 10:30
Mrlje koje najbrže uklanja pasta za zube

1. Protiv mrlja od boje za kosu
Kod kućnog farbanja kose pasta za zube može biti vrlo korisna. Nanesite malo paste na pamučnu krpu i njom istrljajte mrlje od farbe na koži. Želite li pak sprečiti stvaranje mrlja, pre farbanja, namažite kožu oko ivica kose i krenite s farbanjem. Pasta za zube će napraviti 'film' na koži i sprečiti upijanje boje i stvaranje mrlja.

2. Za brisanje mrlja na zidu
Svaki roditelj jako dobro zna kako to izgleda kada mališani svoju kreativnost kredom ili flomasterima pokažu na zidu, a isto važi i za tragove cipela. I u ovom slučaju pasta za zube će rešiti problem. Nanesite malo paste na pamučnu krpu ili mekanu četkicu i istrljajte mrlje na zidu. Pasta će ukloniti ružne tragove.

3. Protiv mrlja na metalu
Pasta za zube sadrži kiseline koje uspešno čiste razne vrste metala poput inoksa, hroma, nerđajučeg čelika i srebra, i mogu mu vratiti sjaj. Na pamučnu krpicu ili staru četkicu za zube stavite pastu za zube i lagano istrljajte metalnu površinu. Ostavite da odstoji desetak sekundi ili dok se ne osuši, pa isperite vodom i prebrišite suvom krpom.

4. Za čišćenje pegle
Mrlje koje se stvaraju na površini pegle mogu ostaviti tragove i na vašoj odeći i trajno oštetiti tkaninu. Kako bi se brzo i lako rešili tvrdokornih mrlja upotrebite čaroliju paste za zube. Na dno hladne pegle nanesite pastu za zube, a po potrebi dodajte i par kapi vode. Ostavite desetak sekundi, pa starom četkicom za zube ili sunđerom za sudove istrljajte mrlje.

5. Za čišćenje gume na patikama
Na novim patikama, već nakon prvog nošenja ćete primetiti tragove prljavštine, posebno ako imaju belu gumenu ivicu. I u ovom slučaju pasta za zube je vaš najverniji saveznik protiv mrlja. Nanesite malo paste na staru četkicu za zube i njome istrljajte gumenu ivicu patike. Vlažnom krpom obrišite pastu i mrlje će nestati.

B 92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

zumba

22.12.2015 11:05

Ja cistim dvd ploce sa zubnom pastom.

ODGOVORITE