"Ер Франс": Лажна узбуна о бомби

Извршни директор "Ер Франса" изјавио је да су наводи свјетских медија о бомби пронађеној на лету 463 са Маурицијуса до Париза "лажна узбуна", пише „Спутњик“. Како наводи, ријеч је о лажној бомби.

Свијет 20.12.2015 | 19:54
"Ер Франс": Лажна узбуна о бомби

Иако је раније потврђено да је у авиону "Ер Франс" пронађена бомба, агенција АП пренијела је изјаву кенијског полицајца који каже да у пронађеној направи није било експлозива.

Осим тога, како преноси ова агенција у току је испитивање шест путника због сумњи да су повезани са постављањем бомбе, саопштили су полицијски званичници.

Наиме, Авион "Ер Франса" који је летио с Маурицијуса за Париз присилно је слетио у кенијски град Момбаса након што је у тоалету авиона пронађена сумњива направа за коју се сумња да је бомба, преноси Тхе Гуардиан.

Током лета у авиону је било 459 путника и 14 чланова посаде који су одмах након слијетања евакусани.

Посада је затражила ванредно слијетање због направе за коју су помислили да би могла бити бомба, а која је пронађена у тоалету- потврдио је портпарол кенијске полиције Цхарлес Оwино.

Сумњива справа уклоњена је из авиона. "Стручњаци за експлозив ратне морнарице и полицијске Управе за криминалистичку истрагу стигли су на позив, узели справу и сада је демонтирају како би видјели садржи ли експлозив", додао је Оwино.

Након детаљне истраге установљено је да се у тоалету авиона стварно налазила бомба, јавља Скy Неwс.

Авион у којем је пронађен сумњива направа полетио је с Маурицијуса у суботу у 21 час по локалном времену, а у Париз је требао стићи у 5:50 часова.

У Момбаса је присилно слетио око 1 сат у ноћи по локалном времену, а аеродорм у Кенији био је затворен све док није окончана евакуација свих путника.

Извор: Агенције

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

зумба

20.12.2015 14:39

Ја глуме,,,,,

ОДГОВОРИТЕ
Name

зумба

20.12.2015 14:48

Четрдесет цивила је погинуло, а 150 је повређено у ваздушним ударима руских авиона на зграду суда у Илибу, у Сирији, јавља агенција "Анадолија". Како сазнаје новинар Анадолије, испаљено је осам пројектила на зграду, а екипе цивилне заштите покушавају да извуку десетине особа заробљених испод рушевина. Приликом напада настала је и знатна материјална штета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре зумба

20.12.2015 14:54

Само да знас,Његос је давно написао Горски Вијенац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

америцка пропаганда

20.12.2015 15:15

Не играјте се са насом интелигенцијом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Управо обрнуто

20.12.2015 15:40

Лазна није била узбуна, него бомба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лоло

20.12.2015 22:53

Можда је због грешке приликом манипулације пртљагом бомба утоварена у други авион.

ОДГОВОРИТЕ