"Er Frans": Lažna uzbuna o bombi

Izvršni direktor "Er Fransa" izjavio je da su navodi svjetskih medija o bombi pronađenoj na letu 463 sa Mauricijusa do Pariza "lažna uzbuna", piše „Sputnjik“. Kako navodi, riječ je o lažnoj bombi.

Svijet 20.12.2015 | 19:54
"Er Frans": Lažna uzbuna o bombi

Iako je ranije potvrđeno da je u avionu "Er Frans" pronađena bomba, agencija AP prenijela je izjavu kenijskog policajca koji kaže da u pronađenoj napravi nije bilo eksploziva.

Osim toga, kako prenosi ova agencija u toku je ispitivanje šest putnika zbog sumnji da su povezani sa postavljanjem bombe, saopštili su policijski zvaničnici.

Naime, Avion "Er Fransa" koji je letio s Mauricijusa za Pariz prisilno je sletio u kenijski grad Mombasa nakon što je u toaletu aviona pronađena sumnjiva naprava za koju se sumnja da je bomba, prenosi The Guardian.

Tokom leta u avionu je bilo 459 putnika i 14 članova posade koji su odmah nakon slijetanja evakusani.

Posada je zatražila vanredno slijetanje zbog naprave za koju su pomislili da bi mogla biti bomba, a koja je pronađena u toaletu- potvrdio je portparol kenijske policije Charles Owino.

Sumnjiva sprava uklonjena je iz aviona. "Stručnjaci za eksploziv ratne mornarice i policijske Uprave za kriminalističku istragu stigli su na poziv, uzeli spravu i sada je demontiraju kako bi vidjeli sadrži li eksploziv", dodao je Owino.

Nakon detaljne istrage ustanovljeno je da se u toaletu aviona stvarno nalazila bomba, javlja Sky News.

Avion u kojem je pronađen sumnjiva naprava poletio je s Mauricijusa u subotu u 21 čas po lokalnom vremenu, a u Pariz je trebao stići u 5:50 časova.

U Mombasa je prisilno sletio oko 1 sat u noći po lokalnom vremenu, a aerodorm u Keniji bio je zatvoren sve dok nije okončana evakuacija svih putnika.

Izvor: Agencije

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

zumba

20.12.2015 14:39

Ja glume,,,,,

ODGOVORITE
Name

zumba

20.12.2015 14:48

Четрдесет цивила је погинулo, а 150 је повређено у ваздушним ударима руских авиона на зграду суда у Илибу, у Сирији, јавља агенција "Анадолија". Како сазнаје новинар Анадолије, испаљено је осам пројектила на зграду, а екипе цивилне заштите покушавају да извуку десетине особа заробљених испод рушевина. Приликом напада настала је и знатна материјална штета.

ODGOVORITE
Name

re zumba

20.12.2015 14:54

Samo da znas,Njegos je davno napisao Gorski Vijenac.

ODGOVORITE
Name

americka propaganda

20.12.2015 15:15

Ne igrajte se sa nasom inteligencijom.

ODGOVORITE
Name

Upravo obrnuto

20.12.2015 15:40

Lazna nije bila uzbuna, nego bomba.

ODGOVORITE
Name

lolo

20.12.2015 22:53

Možda je zbog greške prilikom manipulacije prtljagom bomba utovarena u drugi avion.

ODGOVORITE