Наставља се потрага за четвртим страдалим

Јутрос се наставља ронилачка потрага за тијелом четвртог настрадалог у трагедији која се у суботу ујутро догодила сјеверно код Мостара када је возило, у којем се налазило пет студената из Винковаца, слетјело у Неретву.

Босна и Херцеговина 20.12.2015 | 09:55
Наставља се потрага за четвртим страдалим

Возило с тијелима двије дјевојке и једнога младића извучено је у суботу око 19 сати, након чега је престала потрага, прије свега због тешко приступачног терена, ноћи и умора спасилаца.

Аутомобил са страдалим извучен је из језера са око 20 метара дубине, а из спасилачких служби су нагласили како је извлачење возила било веома тешко, јер је, поред дубине, отежавајућа околност била и та што се возило заглавило на дну, па га је требало прво помјерати, како би уопше могло бити покренуто према површини.

Највећи дио посла око извлачења возила из Неретве одрадила је екипа Еxтреме Еxплорера који су лоцирали и закачили возило за сајле од дизалице, док данашњу потрагу преузимају припадници Савеза горских служби спашавања у БиХ на челу с Интервентном спасилачком службом (ИСС) Мостара, сазнаје се из ИСС-а.

Несрећа се догодила у суботу ујутро око 10 сати када је возило марке Шкода, предњим дијелом ударило у брдо након чега је возач изгубио контролу над управљачем и слетио у Неретву.

Страдали су били студенти Универзитета у Мостару и били су на путу за Хрватску како би с породицом провели надолазеће празнике.

Ректор Универзитета у Мостару Љерка Остојић је суботу изразила дубоко саучешће породицама настрадалих те истакла како се ради о великом губитку за Универзитет у Мостару.

(БН/Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар