Nastavlja se potraga za četvrtim stradalim

Jutros se nastavlja ronilačka potraga za tijelom četvrtog nastradalog u tragediji koja se u subotu ujutro dogodila sjeverno kod Mostara kada je vozilo, u kojem se nalazilo pet studenata iz Vinkovaca, sletjelo u Neretvu.

Bosna i Hercegovina 20.12.2015 | 09:55
Nastavlja se potraga za četvrtim stradalim

Vozilo s tijelima dvije djevojke i jednoga mladića izvučeno je u subotu oko 19 sati, nakon čega je prestala potraga, prije svega zbog teško pristupačnog terena, noći i umora spasilaca.

Automobil sa stradalim izvučen je iz jezera sa oko 20 metara dubine, a iz spasilačkih službi su naglasili kako je izvlačenje vozila bilo veoma teško, jer je, pored dubine, otežavajuća okolnost bila i ta što se vozilo zaglavilo na dnu, pa ga je trebalo prvo pomjerati, kako bi uopše moglo biti pokrenuto prema površini.

Najveći dio posla oko izvlačenja vozila iz Neretve odradila je ekipa Extreme Explorera koji su locirali i zakačili vozilo za sajle od dizalice, dok današnju potragu preuzimaju pripadnici Saveza gorskih službi spašavanja u BiH na čelu s Interventnom spasilačkom službom (ISS) Mostara, saznaje se iz ISS-a.

Nesreća se dogodila u subotu ujutro oko 10 sati kada je vozilo marke Škoda, prednjim dijelom udarilo u brdo nakon čega je vozač izgubio kontrolu nad upravljačem i sletio u Neretvu.

Stradali su bili studenti Univerziteta u Mostaru i bili su na putu za Hrvatsku kako bi s porodicom proveli nadolazeće praznike.

Rektor Univerziteta u Mostaru Ljerka Ostojić je subotu izrazila duboko saučešće porodicama nastradalih te istakla kako se radi o velikom gubitku za Univerzitet u Mostaru.

(BN/Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar