Бањалука: Манијак напаствује ученике

Непознати мушкарац напао је ученицу петог разреда Основне школе “Јован Цвијић” на Кочићевом вијенцу и тако изазвао страх и панику међу ђацима, родитељима и педагозима.

Република Српска 19.12.2015 | 17:20
Бањалука: Манијак напаствује ученике

Сумња се да је ријеч о педофилу, а цијели случај пријављен је и полицији.

Како је испричала мајка нападнуте дјевојчице Драгана Г. све се одиграло у сриједу у поподневним часовима у улици Душка Кошчице када се њена кћерка враћала из школе.

“Манијак је мом дјетету пришао с леђа и ухватио је за раме и лијеву руку. Покушао је да је објеручке подигне и ко зна шта би било да се моја кћерка није одбранила. Ударила га је два пута и успјела да се отргне и побјегне. Када је дошла кући, била је видно узнемирена. Испричала нам је шта се десило и од тада сви ми страхујемо за дјецу због тог манијака”, казала је Драгана Г.

Сљедећег јутра нападач је примијећен на школском игралишту. И то је одмах пријављено полицији. Прича се да је исти манијак неколико дана раније напао и дјечака, иначе, ученика шестог разреда, али се и он отргнуо и побјегао. Ову причу нико није желио да потврди мада све указује на то да је истинита.

Директор ОШ “Јован Цвијић” Милкица Никић истиче да је посљедњих дана у окружењу ове установе примијећен непознати човјек чудног понашања.

“Тај човјек се искључиво обраћа дјеци. С обзиром на то да се то поновило неколико пута, дошло је до узнемирења родитеља који су нас обавијестили о свему томе, а ми смо то пријавили полицији”, рекла је Никићева.

Предсједник Савјета родитеља ове школе Лука Мацановић каже да је о свему упознат, те да је заједно са осталим родитељима предлагао да у дворишту школе буде полицајац.

“Нажалост, поручили су нам да нема довољно полицајаца. Овај инцидент је свим родитељима отворио очи и улио страх због чега дјецу, без обзира на то који разред похађају, воде и долазе по њих у школу”, кратко је рекао Мацановић.

У Центру јавне безбједности Бањалука у петак нису износили детаље о овом случају.

Превенција

Очевици тврде да је ријеч о високом мушкарцу старом око 50 година, сиједе дуге косе, који на себи има маскирне панталоне, сиви дебели дукс и црну вунену капу. Истичу да је смјештен у старој напуштеној кући недалеко од школе.

“За собом вуче колица и дјелује као бескућник. Можда је и психички болесник и о њему треба да поведе рачуна полиција и Центар за социјални рад. Треба превентивно дјеловати јер је касно кад се нешто деси”, каже један од родитеља који због безбједности дјеце није желио да му име објавимо.

НН

Коментари / 0

Оставите коментар