Banjaluka: Manijak napastvuje učenike

Nepoznati muškarac napao je učenicu petog razreda Osnovne škole “Jovan Cvijić” na Kočićevom vijencu i tako izazvao strah i paniku među đacima, roditeljima i pedagozima.

Republika Srpska 19.12.2015 | 17:20
Banjaluka: Manijak napastvuje učenike

Sumnja se da je riječ o pedofilu, a cijeli slučaj prijavljen je i policiji.

Kako je ispričala majka napadnute djevojčice Dragana G. sve se odigralo u srijedu u popodnevnim časovima u ulici Duška Koščice kada se njena kćerka vraćala iz škole.

“Manijak je mom djetetu prišao s leđa i uhvatio je za rame i lijevu ruku. Pokušao je da je objeručke podigne i ko zna šta bi bilo da se moja kćerka nije odbranila. Udarila ga je dva puta i uspjela da se otrgne i pobjegne. Kada je došla kući, bila je vidno uznemirena. Ispričala nam je šta se desilo i od tada svi mi strahujemo za djecu zbog tog manijaka”, kazala je Dragana G.

Sljedećeg jutra napadač je primijećen na školskom igralištu. I to je odmah prijavljeno policiji. Priča se da je isti manijak nekoliko dana ranije napao i dječaka, inače, učenika šestog razreda, ali se i on otrgnuo i pobjegao. Ovu priču niko nije želio da potvrdi mada sve ukazuje na to da je istinita.

Direktor OŠ “Jovan Cvijić” Milkica Nikić ističe da je posljednjih dana u okruženju ove ustanove primijećen nepoznati čovjek čudnog ponašanja.

“Taj čovjek se isključivo obraća djeci. S obzirom na to da se to ponovilo nekoliko puta, došlo je do uznemirenja roditelja koji su nas obavijestili o svemu tome, a mi smo to prijavili policiji”, rekla je Nikićeva.

Predsjednik Savjeta roditelja ove škole Luka Macanović kaže da je o svemu upoznat, te da je zajedno sa ostalim roditeljima predlagao da u dvorištu škole bude policajac.

“Nažalost, poručili su nam da nema dovoljno policajaca. Ovaj incident je svim roditeljima otvorio oči i ulio strah zbog čega djecu, bez obzira na to koji razred pohađaju, vode i dolaze po njih u školu”, kratko je rekao Macanović.

U Centru javne bezbjednosti Banjaluka u petak nisu iznosili detalje o ovom slučaju.

Prevencija

Očevici tvrde da je riječ o visokom muškarcu starom oko 50 godina, sijede duge kose, koji na sebi ima maskirne pantalone, sivi debeli duks i crnu vunenu kapu. Ističu da je smješten u staroj napuštenoj kući nedaleko od škole.

“Za sobom vuče kolica i djeluje kao beskućnik. Možda je i psihički bolesnik i o njemu treba da povede računa policija i Centar za socijalni rad. Treba preventivno djelovati jer je kasno kad se nešto desi”, kaže jedan od roditelja koji zbog bezbjednosti djece nije želio da mu ime objavimo.

NN

Komentari / 0

Ostavite komentar