Мучили су ме, хтјели су да ме живог закопају

 - У школу не смијем да идем. Сада сам ванредни ученик. Од страха тешко заспим, кад затворим очи, видим мучитеље - прича Ђ. М. (17), ученик из Крагујевца који је због безазлених разлога претрпио праву тортуру 10. јуна ове године.

Србија 19.12.2015 | 09:27
Мучили су ме, хтјели су да ме живог закопају

У полицијској потјери су прексиноћ, након шест месеци од расписивања потјернице, ухапшени Јован Маринковић (20) и Никола Кукаљ (20) из Крагујевца, који су овом младићу живот, како каже, претворили у ужас пун кошмара.

Маринковић и Кукаљ су одмах спроведени у Окружни затвор где ће бити саслушани. За Алексом Радовановићем, званим Кољач (27), још увијек се трага. У бјекству је и налази се највјероватније у Италији.

Они су оптужени за противправно лишавање слободе и наношење повреда.Ухапшени су када је по дојави полиција сачекала црвени „алфа ромео“ у насељу Белошевац.

Покушали су да побјегну, али су слетјели с пута и тада су ухапшени. Крили су се протеклих мјесеци у Црној Гори.Претучени Ђорђе лијечен је и од физичких и од психичких траума.

Ђ. М. покушава да преприча кошмарни дан који му је промијенио живот.

- У дворишту школе сам играо баскет. Био сам тамо око десет увече. Било је нас пар дјечака и неколико дјевојчица. Повео сам и пса у шетњу. Одједном су се ти момци довезли аутомобилом и тражили ме по имену. Нисам их познавао. Рекао сам да сам то ја и онда су извадили „стикове“, то су палице на развлачење, и почели су да ме бију.

Онда су ме угурали у гепек и возили по граду. Стајали су повремено да би ме мучили. Одвезли су ме на крају до парка у насељу Пивара. Било је око два сата послије поноћи. Тукли се ме поново, вријеђали су ме, псовали... Скинули су гаће и тјерали ме на орални секс. То нисам хтио, зато сам добио још батина. Онда су уринирали по мени.

Договарали су се да ме одведу на неко гробље и да ме живог закопају. Тада су се појавила два момка и одвезла ме близу куће. Поломили су ми нос, имао сам потрес мозга, напрснуће јагодичне кости. Од тада сам само три пута изашао ван куће - прича Ђ. М. о догађају због којег још увијек има трауме.

Мотив за отмицу и брутално иживљавање над малолетником била је наводна свађа око дјевојке.

Радица М., мајка малтретираног Ђ. М., каже за "Блиц" да мјесецима цијела породица живи у страху.

- Тек 26. новембра је први пут од напада мој син изашао из куће. Повео је пса и био је са другарицом. Тада га је пратио џип са тамним стаклима. У једном моменту се залетио на њега, попео се на тротоар.

Побјегао је у комшијско двориште и у кућу да се спасе. Звао ме је телефоном. Од тада смо под заштитом полиције 24 сата. Како нам је, само ми знамо, а због траума је ангажован мјесецима и психијатар који му помаже - каже Радица.

Извор: Блиц

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Цар

19.12.2015 09:13

Те монструме 50 година затвора

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лав

19.12.2015 10:12

Тата застити сина,побиј гамад,и затвор је за људе,не иду тамо само смрадови!

Name

чувар ноћни

19.12.2015 10:21

Са силеџијама мораш грубо.Онда те поштују.Никад им не окрећи леђа.Самица их опушта.Жао ми је младића.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

19.12.2015 15:06

САМО СИЛОМ РИЈЕШАВАМО!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Младен

20.12.2015 10:02

Као прво никог они не дирају безвезе, постоји много велики разлог због цега се десило ово. Не оправдавам их,али овај младиц је стављао ноз под грло сестри једног од ухапсених, ни њој није било свеједно.

ОДГОВОРИТЕ