Анализа: Челсијев рачун без крчмара!

Британски медији открили су наводну листу жеља "плаваца" за јануарски прелазни рок.

Фудбал 20.12.2015 | 16:30
Анализа: Челсијев рачун без крчмара!

Жозе Мурињо у четвртак је платио цех за лоше игре и катастрофалне резултате Челсија у Премијер лиги, али то не значи да је Португалац једини крив за девет пораза у досадашњих 16 кола и да су играчи изузети од одговорности.

Клуб ће током јануара готово сигурно довести неколико појачања новом менаџеру Гусу Хидинку, а британски медији спекулишу да ће то бити центарфор Лестера Џејми Варди, офанзивни везни Шахтјора Алекс Теишеира и двојица централних бекова, Џон Стоунс (Евертон) и Маркињос (Пари сен Жермен).

Под претпоставком да је ова информација тачна, биће одлично ако "плавци" остваре и половину плана, с обзиром на то да Варди и Стоунс, према речима менаџера њихових тимова, нису на продају ни по коју цену.

Клаудио Ранијери обавио је разговор и са Вардијем и са Ријадом Махрезом.

"Идемо даље заједно, можемо још боље. Можда ћемо по завршетку сезоне причати о одласцима, сада нам превише добро иде. Уосталом, имају уговоре, које морају да поштују", рекао је Италијан на клупи лидера енглеског првенства.

Варди је плаћен 40.000 фунти недељно и уговор му истиче лета 2018, док је Алжирац летос потписао нови уговор на четири године.

Евертон је понудама за Стоунса одолевао током читавог лета, а ни сада није спреман да га се одрекне.

"Никада нећемо продати играча у јануару, осим ако је то играч који има малу минутажу и треба да му изађемо у сусрет. О стандардним првотимцима уопште не разговарамо", јасан је стратег "карамела" Роберто Мартинез.

Теишеира би могао да крене стопама земљака Вилијана и пређе из Шахтјора на Стамфорд Бриџ за око 30 милиона фунти. Талентовани Маркињос у Пари сен Жермену ретко добија прилику, јер су неприкосновени Давид Луиз и Тијаго Силва, па би за одговарајући новац можда и он могао да појача времешну одбрану Челсија.

Мурињо се летос интензивно бавио тим проблемом, али Рахман Баба и Папи Ђилобођи се нису наметнули, док је млади Курт Зума показао да има још доста да учи.

Коментари / 0

Оставите коментар