Analiza: Čelsijev račun bez krčmara!

Britanski mediji otkrili su navodnu listu želja "plavaca" za januarski prelazni rok.

Fudbal 20.12.2015 | 16:30
Analiza: Čelsijev račun bez krčmara!

Žoze Murinjo u četvrtak je platio ceh za loše igre i katastrofalne rezultate Čelsija u Premijer ligi, ali to ne znači da je Portugalac jedini kriv za devet poraza u dosadašnjih 16 kola i da su igrači izuzeti od odgovornosti.

Klub će tokom januara gotovo sigurno dovesti nekoliko pojačanja novom menadžeru Gusu Hidinku, a britanski mediji spekulišu da će to biti centarfor Lestera Džejmi Vardi, ofanzivni vezni Šahtjora Aleks Teišeira i dvojica centralnih bekova, Džon Stouns (Everton) i Markinjos (Pari sen Žermen).

Pod pretpostavkom da je ova informacija tačna, biće odlično ako "plavci" ostvare i polovinu plana, s obzirom na to da Vardi i Stouns, prema rečima menadžera njihovih timova, nisu na prodaju ni po koju cenu.

Klaudio Ranijeri obavio je razgovor i sa Vardijem i sa Rijadom Mahrezom.

"Idemo dalje zajedno, možemo još bolje. Možda ćemo po završetku sezone pričati o odlascima, sada nam previše dobro ide. Uostalom, imaju ugovore, koje moraju da poštuju", rekao je Italijan na klupi lidera engleskog prvenstva.

Vardi je plaćen 40.000 funti nedeljno i ugovor mu ističe leta 2018, dok je Alžirac letos potpisao novi ugovor na četiri godine.

Everton je ponudama za Stounsa odolevao tokom čitavog leta, a ni sada nije spreman da ga se odrekne.

"Nikada nećemo prodati igrača u januaru, osim ako je to igrač koji ima malu minutažu i treba da mu izađemo u susret. O standardnim prvotimcima uopšte ne razgovaramo", jasan je strateg "karamela" Roberto Martinez.

Teišeira bi mogao da krene stopama zemljaka Vilijana i pređe iz Šahtjora na Stamford Bridž za oko 30 miliona funti. Talentovani Markinjos u Pari sen Žermenu retko dobija priliku, jer su neprikosnoveni David Luiz i Tijago Silva, pa bi za odgovarajući novac možda i on mogao da pojača vremešnu odbranu Čelsija.

Murinjo se letos intenzivno bavio tim problemom, ali Rahman Baba i Papi Đilobođi se nisu nametnuli, dok je mladi Kurt Zuma pokazao da ima još dosta da uči.

Komentari / 0

Ostavite komentar