Видић на раскрсници: Енглеска или црвено-бијело?!

Иако је далеко од препознатљиве форме из Манчестер јунајтеда Немању Видића је још увек "тражена роба" на фудбалском тржишту. Евертон, Астон Вила, Спартак...

Фудбал 20.12.2015 | 15:30
Видић на раскрсници: Енглеска или црвено-бијело?!

Један од најбољих штопера у последњој деценији Немања Видић пролази кроз најтежи део каријере. Од доласка у Интер прошло је годину и по дана, а после неуклапања у систем са три штопера, лоших и спорих рекација, несмотрено скривљених једанаестераца у првој сезони, у другој нема шансу ни за то.

У новој сезони под тренером Робертом Манћинијем није одиграо нити минут ове сезоне. Прво је због теже повреде био далеко од тима, а потом и кад се вратио тренинзима за њега нема места ни на клупи. Интер жели да га се реши и због огромне плате од 3,2 милиона евра...

Прво се спекулисало да је на прагу преласка у МЛС лигу, а претходних дана се у Енглеској пише о томе да би могао да појача неке од премијерлигаша.

У ред за њега су стали Астон Вила и Евертон. Први јер им је неопходан човек који ће зауставити испадање у другу лигу, а други јер им је потребан "бекап" за повређеног Џона Стонса.

Али, заинтересованих има и на истоку...

Како пише руски портал "Известија" агент Немање Видића је контактирао његов бивши клуб Спартак из Москве и распитивао се да ли би они били заинтересовани за његове услуге.

"Када Немања раскине уговор са Интером, а он важи до јуна 2017. године, обе стране ће бити заинтересоване. Интер жели да смањи потрошњу буџета, а Видић има једну од највећих плата, па је растанак врло близу", казао је агент за "Известију".

Спартак још није дао "зелено светло" за овај трансфер јер се чека одлука директора клуба Сергеја Родионова и тренера Дмитрија Аленичева, а клуб је већ саопштио да је у потрази за појачањима "у свим линијама" тима.

Видић је у овом московском клубу играо од 2004. године до 2006. када је прешао у Манчестер јунајтед за око 10 милиона евра, а занимљиво је да му је садашњи шеф стручног штаба Спартака Дмитри Аленичев у то време био саиграч у том клубу.

Коментари / 0

Оставите коментар