Vidić na raskrsnici: Engleska ili crveno-bijelo?!

Iako je daleko od prepoznatljive forme iz Mančester junajteda Nemanju Vidića je još uvek "tražena roba" na fudbalskom tržištu. Everton, Aston Vila, Spartak...

Fudbal 20.12.2015 | 15:30
Vidić na raskrsnici: Engleska ili crveno-bijelo?!

Jedan od najboljih štopera u poslednjoj deceniji Nemanja Vidić prolazi kroz najteži deo karijere. Od dolaska u Inter prošlo je godinu i po dana, a posle neuklapanja u sistem sa tri štopera, loših i sporih rekacija, nesmotreno skrivljenih jedanaesteraca u prvoj sezoni, u drugoj nema šansu ni za to.

U novoj sezoni pod trenerom Robertom Manćinijem nije odigrao niti minut ove sezone. Prvo je zbog teže povrede bio daleko od tima, a potom i kad se vratio treninzima za njega nema mesta ni na klupi. Inter želi da ga se reši i zbog ogromne plate od 3,2 miliona evra...

Prvo se spekulisalo da je na pragu prelaska u MLS ligu, a prethodnih dana se u Engleskoj piše o tome da bi mogao da pojača neke od premijerligaša.

U red za njega su stali Aston Vila i Everton. Prvi jer im je neophodan čovek koji će zaustaviti ispadanje u drugu ligu, a drugi jer im je potreban "bekap" za povređenog Džona Stonsa.

Ali, zainteresovanih ima i na istoku...

Kako piše ruski portal "Izvestija" agent Nemanje Vidića je kontaktirao njegov bivši klub Spartak iz Moskve i raspitivao se da li bi oni bili zainteresovani za njegove usluge.

"Kada Nemanja raskine ugovor sa Interom, a on važi do juna 2017. godine, obe strane će biti zainteresovane. Inter želi da smanji potrošnju budžeta, a Vidić ima jednu od najvećih plata, pa je rastanak vrlo blizu", kazao je agent za "Izvestiju".

Spartak još nije dao "zeleno svetlo" za ovaj transfer jer se čeka odluka direktora kluba Sergeja Rodionova i trenera Dmitrija Aleničeva, a klub je već saopštio da je u potrazi za pojačanjima "u svim linijama" tima.

Vidić je u ovom moskovskom klubu igrao od 2004. godine do 2006. kada je prešao u Mančester junajted za oko 10 miliona evra, a zanimljivo je da mu je sadašnji šef stručnog štaba Spartaka Dmitri Aleničev u to vreme bio saigrač u tom klubu.

Komentari / 0

Ostavite komentar