Родик: Уживајте у Новаку и златној ери тениса!

Бивши амерички тенисерЕнди Родик сматра да Новак Ђоковић не добија довољно заслуга за доминацију у светском тенису последњих година.

Тенис 19.12.2015 | 17:00
Родик: Уживајте у Новаку и златној ери тениса!

Родик је током играчких дана имао неколико сукоба са српским тенисером, али му је ипак одао признање.

Он је додао да би људи требало да уживају у тенису јер Ђоковић, Надал и Федерер неће још дуго играти.

„Он је свакако фаворит на сваком турниру на којем учествује. Константност и посвећеност коју поседује је невероватна. Он никада не губи у првом рундама турнира. На сваком турниру знате да ће се борити до краја. Пред УС опен је рекао да се мучио, није освајао турнире, али је стизао до финала, што је невероватно“, каже Родик.

Американац додаје да први играч света нема слабости.

„Заиста, он нема слабости. Као бивши играч могу да кажем да се ствари које он ради толико добро не виде на први поглед. Он оставља много простора између себе и противника. Веома је тешко напасти га и невероватно лако мења правац. Тенисерима је углавном лако да ударају дијагоналу, а он то исто тако лако ради и када су у питању паралеле. Мислим да се не говори о њему у довољној мери“, сматра родик и додаје да би људи требало да уживају јер неће још дуго потрајати ’Златна ера’ тениса.

„Ту је Роџер који је постао један од највећих, онда је дошао Рафа и постао такође један од највећих, а сада је ту и Новак. Такође, Мари би могао да има место у тениској кући славних, тако да је ово посебно време за гледање тениса и ја се надам да људи то схватају и да уживају јер ће им сигурно недостајати.“

Коментари / 0

Оставите коментар