Само заједно против дискриминације

НВО "Кућа Правде", Стразбур организовала је округли сто у Медија Центру на тему "Заједно против дискриминације".

Србија 17.12.2015 | 22:05
Само заједно против дискриминације

Учесници су били Јасна Плавшић помоћник директора за људска права, Јелка Јовановић новинар Новог Магазина, Дубравка Филиповски народна посланица, Ивана Стјеља из НВО "Праxис" и Миљана Нешковић новинарка Недељника.

Јасна Плавшић помоћник директора за људска и мањинска права рекла је да је испољена снажна политичка воља да се унапреди ниво заштите људских права и да се на још један ефикаснији начин ухватимо у коштац у борби против дискриминације.То су између осталог и активности са којима је директно кординисала канцеларија за људска права.

Јелка Јовановић новинар Новог Магазина истакла је да су медији место где се на све могуће начине крше људска права, а посебно изражено дискриминаторско понашање је изражено према женама. Миљана Нешковић новинарка Недељника истакла је да жене које се налазе у разним пословним круговима трпе дискриминацију као и новинарке. Она је и навела да мисли да ту није много велика разлика, од фирме до фирме - од делатности до делатности .

Ивана Стјеља из НВО "Праxис" рекла је да се дискриминација јавља у различитим облицима у нашем друштву. У свом раду "Праxис" се суочава са многим облицима дискриминације, али је издвојила системски облик дискриминицаје који се јавља у скоро сваком граду у Србији, а то је сегрегација у школама као један од облика дискриминације. Стјеља каже да јој се чини да понекад изостане адекватна политичка реакција, али и превентивне мере како до дискриминације не би дошло.

Народна посланица и члан скупштинског Одбора за равноправност полова и људска права Дубравка Филиповски, нагласила је да је Скупштина Србије заокружила законодавни оквир против дискриминације и да је по свим мерилима која се врше на крају године показано да је тај наш оквир добра основа за поштовање родне равноправности и уопште у борби против дискриминације.

БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

МИХСИЛО МИКИЋ

17.12.2015 22:38

Из једне крајности се иде у другу. Приче о дискриминацији жене понекад су истините али постоје такође и дискриминација мушкараца. До дискриминације жена и мушкараца долази због тога што су многи народи постали невјерни и због тога што је мало сада људи и жена који живе по закону Божијем. Када се СРБи буду врстили Богу и СРБству: Православљу и Светосављу као врхунцу хришћанске православне националне ИДЕОЛИГИЈЕ и СРБског начина живота дискриминација ће нестати сама по себи. Због тога умјесто да своје снаге трошимо У међусобним расправама боље би било за СРБе да се они врате својим народним коренима на пут Светог Саве који води у живот вјечни!

ОДГОВОРИТЕ
Name

вебрс

18.12.2015 10:08

Ево вам цист примјер дискриминације пред судом БиХ, који се оглусио на пријетње упуцене полицијском слузбенику границне полиције БиХ, Палалиц Далибору.ПРИЈЕТЊЕ СУ СЛУЗБЕНО ПРИЈАВЉЕНЕ, границној полицији БиХ, оја из необјасњивих разлога никад на те околности није спровела истрагу.Напоменуцемо битно да је тај цовјек открио организовани ланац кријумцарења цигарета из БиХ, са сусједно Хрватску.После тога су се на њега обрусили врх границне полиције......који ме је сметао његов рад и оно сто је открио и пријавио како границној полицији БиХ, тако и суду БиХ, и тузиластву БиХ, којима су пуна уста борбе против криминала и корупције , а на овом слуцају су заказали и пали. Рузно звуци алије мозда рец зато сто се ради о српском кадру полицајаца.

ОДГОВОРИТЕ