Куп: Лацио преокретом до 1/4-финала, Милан славио у Ђенови!

Матри и Каталди прекинули муке Лација, али какав је гол дао Коне...Римски тим преокренуо вођство Удинезеа и обезбедио пролаз у четвртфинале купа. Екипа Милана савладала је Сампдорију на стадиону Луиђи Ферарис и пласирала се у четвртину финала Купа Италије – 2:0 (0:0).

Фудбал 17.12.2015 | 23:00
Куп: Лацио преокретом до 1/4-финала, Милан славио у Ђенови!

Пуних 66 минута трајала је успаванка на Олимпику, а онда су фудбалери Лација и Удинезеа схватили да треба да одлуче о путнику у четвртфинале Купа Италије и да је ред да то реше током регуларног дела утакмице.

Прво је Панајотис Коне сјајним ударцем довео Зебре у предност у 67. минуту. Био је то импресиван потез Грка који је прелепо лобовао голмана домаћих Беришу и чинило се да ће домаћин наставити са бедном формом.

Али, одговор римског клуба уследио је врло брзо. Данило Каталди је асистирао, а Матри из близине савладао голмана гостију Мереа и поравнао на 1:1. И то је био тренутак који је још више покренуо Лацио, а десетак минута пре краја Каталди је одлучио победника. Одлично је испратио акцију након покушаја Конка (утисак је из офсајда) и из близине по други пут погодио мрежу Удинезеа за коначних 2:1 и прву победу Лација после чак четири утакмице без тријумфа.

Од српских интернационалаца свих 90 минута на терену је провео Сергеј Милинковић Савић, док је Филип Ђорђевић у 86. минуту заменио Алесандра Матрија. Душан Баста данас није био ни на клупи.

Екипа Милана савладала је Сампдорију на стадиону Луиђи Ферарис и пласирала се у четвртину финала Купа Италије – 2:0 (0:0).

Синиша Михајловић забележио је и другу победу против свог бившег тима, после оне на Сан Сиру у првенству, а противник 'росонерима' у борби за полуфинале биће им Карпи.

Прво полувреме готово да нам није донело узбуђења, иако су гости били ти који су контролисали посед и претили с времена на време, да би после само пет минута наставка, испоставиће се, Мбаје Нијанг донео предност гостима.

Ђакомо Бонавентура повукао је контру свог тима и проиграо Карлоса Баку, а Колумбијац продужио лопту до Француза који улази у казнени простор и лагано погађа даљу малу мрежицу.

Могла је екипа Винченца Монтеле недуго затим до изједначења, али се Муриљо спетљао, а дефанзивци Милана успели да га стигну и спрече га да савлада Кристијана Абијатија.

Посао свом тиму додатно је отежао Ервин Зукановић, пошто је после жутог картона у 64. минуту наставио са приговорима, па је експресно завршио испод туша.

Сампа је наставила са нападима до самог краја, Нијанг је у међувремену пропустио шансу да и дефинитивноо реши меч, али ни улазак Антониа Касана ништа није променио.

Тачку на дуел ставио је Бака у 94. минуту, пошто је 'промешао' одбрану домаћина и потврдио пролаз своје екипе у четвртину финала.

Куп Италије – осмина финала:

Лацио – Удинезе 2:1 (0:0)
Сампдорија – Милан 0:2 (0:0)

среда:
Рома – Специја 0:0 (пенали 2:4)
Фиорентина – Карпи 0:0
Наполи – Верона 3:0
Јувентус – Торино 4:0

уторак:
Ђеноа – Алесандрија 1:2 (продужеци)
Интер – Каљари 3:0

Парови четрвтине финала – 20.1.2015:

Интер – Наполи
Лацио – Јувентус
Специа – Алесандрија
Милан – Карпи

Коментари / 0

Оставите коментар