Kup: Lacio preokretom do 1/4-finala, Milan slavio u Đenovi!

Matri i Kataldi prekinuli muke Lacija, ali kakav je gol dao Kone...Rimski tim preokrenuo vođstvo Udinezea i obezbedio prolaz u četvrtfinale kupa. Ekipa Milana savladala je Sampdoriju na stadionu Luiđi Feraris i plasirala se u četvrtinu finala Kupa Italije – 2:0 (0:0).

Fudbal 17.12.2015 | 23:00
Kup: Lacio preokretom do 1/4-finala, Milan slavio u Đenovi!

Punih 66 minuta trajala je uspavanka na Olimpiku, a onda su fudbaleri Lacija i Udinezea shvatili da treba da odluče o putniku u četvrtfinale Kupa Italije i da je red da to reše tokom regularnog dela utakmice.

Prvo je Panajotis Kone sjajnim udarcem doveo Zebre u prednost u 67. minutu. Bio je to impresivan potez Grka koji je prelepo lobovao golmana domaćih Berišu i činilo se da će domaćin nastaviti sa bednom formom.

Ali, odgovor rimskog kluba usledio je vrlo brzo. Danilo Kataldi je asistirao, a Matri iz blizine savladao golmana gostiju Merea i poravnao na 1:1. I to je bio trenutak koji je još više pokrenuo Lacio, a desetak minuta pre kraja Kataldi je odlučio pobednika. Odlično je ispratio akciju nakon pokušaja Konka (utisak je iz ofsajda) i iz blizine po drugi put pogodio mrežu Udinezea za konačnih 2:1 i prvu pobedu Lacija posle čak četiri utakmice bez trijumfa.

Od srpskih internacionalaca svih 90 minuta na terenu je proveo Sergej Milinković Savić, dok je Filip Đorđević u 86. minutu zamenio Alesandra Matrija. Dušan Basta danas nije bio ni na klupi.

Ekipa Milana savladala je Sampdoriju na stadionu Luiđi Feraris i plasirala se u četvrtinu finala Kupa Italije – 2:0 (0:0).

Siniša Mihajlović zabeležio je i drugu pobedu protiv svog bivšeg tima, posle one na San Siru u prvenstvu, a protivnik 'rosonerima' u borbi za polufinale biće im Karpi.

Prvo poluvreme gotovo da nam nije donelo uzbuđenja, iako su gosti bili ti koji su kontrolisali posed i pretili s vremena na vreme, da bi posle samo pet minuta nastavka, ispostaviće se, Mbaje Nijang doneo prednost gostima.

Đakomo Bonaventura povukao je kontru svog tima i proigrao Karlosa Baku, a Kolumbijac produžio loptu do Francuza koji ulazi u kazneni prostor i lagano pogađa dalju malu mrežicu.

Mogla je ekipa Vinčenca Montele nedugo zatim do izjednačenja, ali se Muriljo spetljao, a defanzivci Milana uspeli da ga stignu i spreče ga da savlada Kristijana Abijatija.

Posao svom timu dodatno je otežao Ervin Zukanović, pošto je posle žutog kartona u 64. minutu nastavio sa prigovorima, pa je ekspresno završio ispod tuša.

Sampa je nastavila sa napadima do samog kraja, Nijang je u međuvremenu propustio šansu da i definitivnoo reši meč, ali ni ulazak Antonia Kasana ništa nije promenio.

Tačku na duel stavio je Baka u 94. minutu, pošto je 'promešao' odbranu domaćina i potvrdio prolaz svoje ekipe u četvrtinu finala.

Kup Italije – osmina finala:

Lacio – Udineze 2:1 (0:0)
Sampdorija – Milan 0:2 (0:0)

sreda:
Roma – Specija 0:0 (penali 2:4)
Fiorentina – Karpi 0:0
Napoli – Verona 3:0
Juventus – Torino 4:0

utorak:
Đenoa – Alesandrija 1:2 (produžeci)
Inter – Kaljari 3:0

Parovi četrvtine finala – 20.1.2015:

Inter – Napoli
Lacio – Juventus
Specia – Alesandrija
Milan – Karpi

Komentari / 0

Ostavite komentar